I denne kategorien finner du alle kurs som har med bygg og anlegg å gjøre. Du finner kurs for asbestsanering, avfallshåndtering, fuktkontroll, logistikk, transport, stillas og ventilasjon. Ta kontakt med oss hvis du ikke finner kurset du leter etter, så finner vi det for deg. Vi gjør oppmerksom på at kurset du letter etter kan ligge i andre kategorier. Sikkerhetskurs for kran, truck og anleggsmaskiner finner du ved å følge linken. Etter sikkerhetskursene kan du delta på praktisk opplæring for Lift og kran eller Truck og anleggsmaskiner. Her finner du kurs i Brannsikkerhet og brannvern.
Lyskultur arrangerer kurs i samarbeid med Grønn Byggallianse. BREEAM-NOR-manualen stiller krav til dagslys, utsyn, blendingskontroll, måling av energiforbruket, lysforurensning, høyfrekvent belysning, interne og eksterne lysnivåer og lyssoner og -styring.
Vi tilbyr kurs i dagslys og dagslysberegning i DIALux evo online. Dette kurset gir deg en innføring i hva dagslys er, hvordan man tar hensyn til dagslys i bygningsdesign, og hvorfor man skal implementere dagslys i bygningsdesign.
Vi tilbyr grunnkurs i lys og belysning online. Dette kurset gir deg en samlet oversikt over visuelle og lystekniske begreper innen lys og belysning. Kurset er en god innføring til alle våre andre kurs. Du trenger ingen forkunnskaper for å ta dette kurset.
Vi tilbyr online kurs om innføring i innendørsbelysning - online. Kurset vil gi deg som kursdeltaker en praktisk innføring i hvordan planlegge innendørsbelysning i henhold til lover, standarder og Lyskulturs veiledere
Dialux evo har noen utrolige gode muligheter i forhold til prosjektering, lysberegning inkl. dagslys / nødlys / energi / veilys / utendørs og innendørs. Dokumentasjon av dine beregninger. Kurset gir deg en god oversikt over brukerflaten for de ulike modulene.
Dette kurset omfatter løsninger etter tradisjonelle elektriske nødlyssystemer, samt SWGS-systemer og etterlysende. Kurset dekker både preaksepterte og alternative løsninger. Dette er ett av våre mest populære kurs!
Halvdagskurset Prosjektering i Relux passer for deg som allerede har erfaring med programmet, men som støter på utfordringer i arbeidet med programvaren. Relux er en programvare som simulerer og lysberegner med både elektrisk og naturlig lys.
Vi tilbyr kurs viderekommende i Dialux evo på Teams.
Vi tilbyr nettbasert avløpskurs for drift- og prosjekteringspersonell. Dette er et studie innen avløpsteknikk som er basert på gjennomføring i eget tempo når det passer deg der du er. Selv om opplæring gjennomføres som selvstudium kan du når som helst kontakte ProsessTeam for å be om bistand.
Vi tilbyr nettkurs om avløpsrensing i spredt bebyggelse. Kurset handler om avløpsanlegg i spredt bebyggelse til personell som planlegger og / eller har ansvar for drift av denne type renseløsninger.
Vi tilbyr nettkurs om trygt og godt drikkevann. I kurset «Drikkevann» følger vi vannet fra kilde, via behandlingsanlegg og distribusjon til abonnentene via et omfattende transportsystem.
Vi tilbyr nettbasert pumpekurs om prosjektering, drift og vedlikehold. Pumpekurset for personell som har ansvar for planlegging, drift eller vedlikehold av pumpeinstallasjoner. Kurset kan om ønskelig avsluttes med en gjennomgang i et nettmøte.
Vi tilbyr felles VA-kurspakke der både vann, avløp og pumpekurs inngår som nettkurs. Dette er et kurstilbud der både drikkevann, avløpsrensing og distribusjon av drikkevann og avløpsvann inngår (pumpekurs). Kursene er basert på gjennomføring i eget tempo “der du er og når det passer deg“.
Vi tilbyr nettbasert kurs om vannbehandling - koagulering og dybdefiltrering. Godt og trygt drikkevann, vårt viktigste næringsmiddel, krever optimal drift av anlegg basert på kunnskap og erfaring.
Prosessteam tilbyr nettbasert kurs til driftspersonell i damp og hetvannsanlegg der målsetting er å gi kunnskap som kan redusere uforutsette stopp og vedlikehold samt ivareta god energiøkonomi og forlenge anleggets levetid.
Vi tilbyr oppfriskning av asbestsanering med ”live” kursholder. Kurs Grunnlag – Forskrift om utførelse av arbeid kap. 3 og kap. 4
Vi tilbyr nettbasert kurs i fallsikring. Målsettingen med kurset er å gi økt kunnskap om riktig og sikker bruk av fallsikringsutstyr. Gjøre brukeren kjent med sele, fallblokk, fangline og falldemper. Bidra med å legge forholdene til rette for en trygg arbeidsplass.
Vi tilbyr fallsikringskurs. Målsettingen med kurset er å gi økt kunnskap om riktig og sikker bruk av fallsikringsutstyr. Gjøre brukeren kjent med sele, fallblokk, fangline og falldemper. Bidra med å legge forholdene til rette for en trygg arbeidsplass.
Vi tilbyr kurs 3 arbeidsvarsling / skilting, manuell trafikkdirigering med praksis. Alle som utfører arbeid på eller ved veg skal ha nødvendig opplæring i arbeidsvarsling.
Vi tilbyr kurs i G8 lastebilkran for bedrifter. Vi kurser personell som skal bruke arbeidsutstyr definert i Arbeidsmiljøloven. Blant våre kurs er opplæring for lastebilkran. Lastebilkranfører opplæring inneholder en teoridelen og en praksisdel.
Vi tilbyr stillasbyggerkurs 5 - 9 meter med fallsikring, for bedrifter. Kurset er lagt opp i henhold til nye forskrifter og skal sikre god kunnskap i forbindelse med stillasbruk for å hindre uhell og ulykker.
Vi tilbyr kurs i teleskoptruck klasse C1 - C2 for bedrifter og private. Teleskoptruckopplæringen inneholder en teoridel og en praksisdel med enten fadder-opplæring eller med instruktør.
Mange sykehus krever at elektrikerne de bruker innehar kompetanse på elektriske installasjoner i medisinske områder. Kursdeltagerne skal få en oversikt over hvilke normkrav de må forholde seg til, så de kan gi oppdragsgiver den anlegget han ønsker og forventer.
Vi tilbyr kurs i FSE for høyspentmontører - bedriftsinternt. Ikess har utviklet et FSE kurs som tilfredsstiller myndighetenes krav til sikkerhetsopplæring beskrevet i FSE forskriften og NEK EN 50110.
Kurset vil være med på å tilfredsstille myndighetenes minstekrav for den som skal betjene sikringer og motorvern, så de kan gjøre dette på en sikkerhetsmessig forsvarlig måte. Kurset vil være med på å oppfylle bedriftens ansvar om sikkerhetsopplæring for de ansatte.
Målet er å øke førstehjelpskompetansen ved strømskader, slik at du vet hvordan du skal opptre i en ulykkessituasjon og dermed gir en nødvendig førstehjelpsberedskap for personell som jobber med elektriske anlegg.
Vi tilbyr IK-Elektro kurs - Bedriftsinternt. Kurset gir el-kontrollører økt trygghet og effektivitet i en krevende hverdag, gjennom å se på faktiske avvik i elektriske anlegg, hvordan disse bør defineres i forhold til anvendt norm og forskrift og hvordan de bør klassifiseres.
Vi tilbyr kurs i jordingssystemer og feilproblematikk - Bedriftsinternt. Er det noe alle vet, så er det at jording er viktig i alle typer nettsystemer. Men det er ofte svært forskjellige oppfatning av hva som skal jordes, hvor ofte man skal utjevne og hvorfor.
Mange ønsker seg et kurs der normens definisjoner forklares på en enkel og lettfattelig måte, med praktisk tilnærming, samtidig som man ivaretar kravene til en verifikasjon. Dette kurset holdes bedriftsinternt og kan skreddersys til din bedrift.
Målet med kurset er å gi deltagerne den innsikten som er nødvendig for å forstå hva elektrofagmannen må ta høyde for, så det elektriske anlegget oppnår forskriftsmessig person, brann og driftssikkerhet, enten man til daglig bruker et dataprogram eller manuelt beregner ute på arbeidsstedet.
Vi tilbyr kurs i NEK 400:2022 for bedrifter. Bli oppdatert på de viktigste endringene som trår i kraft 1.7.2022, og få vist hvilke praktiske konsekvenser endringene får og hvordan disse kan etterleves.
Vi tilbyr dagskurs i NEK 400:2022 for bedrifter. Bli oppdatert på de viktigste endringene som trår i kraft 1.7.2022, og få vist hvilke praktiske konsekvenser endringene får og hvordan disse kan etterleves.
Vi tilbyr nettbasert kurs i kontraktsrett som skal gi en innføring i generell og spesiell kontraktsrett hvor reglene om inngåelse av kontrakter og kjøp er sentralt. Kurset gir studenten kunnskap om tolking av kontrakter og kunne tolke kontrakter i praksis.
Vi tilbyr onlinekurs om ADR 1.3 farlig gods-opplæring. Det er krav i farlig gods-regelverket at personer som har arbeidsoppgaver i forbindelse med transport av farlig gods skal ha opplæring i kravene som svarer til deres ansvar og arbeidsoppgaver. De skal også ha regelmessige oppdateringskurs.
Vi tilbyr e-læringskurs om hydrogen på engelsk. Hydrogen kan produseres fra bærekraftige kilder og er en ren, effektiv og allsidig energibærer for industri, transport og lagring. Hydrogen spiller derfor en avgjørende rolle i energiomstillingen.
Vi tilbyr nettkurs om gassrørsveising for sertifiserte plastrørsveisere. Utvid ditt plastsveisesertifikat til å også omfatte gassrør. I løpet av kurset får du kunnskap om gasser, sikkerhet og regelverk.
Vi tilbyr HMS-kurs i bygg og anlegg for bedrifter. På kurset får du en bedre forståelse for sammenhengen mellom HMS-arbeid og SHA-planer. Dette kurset holdes på forespørsel og kan skreddersys din bedrift.
Vi tilbyr onlinekurs om IWI-B/S internasjonal sveiseinspektør. Kurset gjennomføres i henhold til IIW Guideline IAB 041. For å bestemme hvilket nivå du kvalifiserer for, må du søke NSF (Norsk Sveiseteknisk Forening) som setter nivå. Når søknaden er godkjent, kan du melde deg på kurs.
Vi tilbyr onlinekurs om IWI-C internasjonal sveiseinspektør. Med vårt internasjonalt anerkjente IWI-C-kurs får du ferdigheter og kvalifikasjoner til å fylle den viktige rollen som sveiseinspektør på tvers av bransjer og applikasjoner - både nasjonalt og internasjonalt.
Vi tilbyr online IWS-kurs - om internasjonal sveisekoordinator. Kurset er basert på IIW Guideline IAB 252 og går over 6 uker. For å komme inn på kurset må du søke NSF (Norsk Sveiseteknisk Forbund) som kontrollerer at du tilfredsstiller kravene til opptak. Ved godkjent søknad kan du melde deg på.
Vi tilbyr onlinekurs om kjemikaliehåndtering. Delta på kurs uansett hvor du er! Dette e-læringskurset er kurset for deg som omgås eller bruker kjemikalier og ønsker en grunnleggende forståelse, økt kunnskap og praktisk opplæring i kjemikaliehåndtering.
Vårt e-læringskurs, introduksjon til plikter og krav, tar deg gjennom alle de viktigste lovene og forskriftene på kjemikalieområdet. Du kan selv velge når og hvor du vil gjennomføre kurset, og du kan selvfølgelig repetere kurset ved behov.
Vi tilbyr onlinekurs om kjemisk helsefare og bærekraftig kjemikaliehåndtering (V130). Du lærer hvordan forsvarlig kjemikaliehåndtering kan sikres i virksomheter og hvordan dette kan bidra til en mer bærekraftig utvikling.
Vi tilbyr loddekurs for bedrifter. Kurset tar for seg teoretisk og praktisk gjennomgang av lodde prosesser. Etter gjennomgang av teori og praktisk trening, skal du være klar for sertifisering innen hardlodding av kobber mot kobber. Sertifisering vil tilfredsstille krav i ISO 13585 : 2021-12.
Vi tilbyr NDT basiskurs nivå 3 som onlinekurs. Kurset er obligatorisk for å kunne klatre videre på NDT stigen innenfor de enkelte NDT metodene. Noen standarder og kunder kan stille krav til at bedriften selv har, eller er tilknyttet en nivå 3 person, for de metodene, som blir benyttet i bedriften.
Vi tilbyr onlinekurs om NDT magnetpulver testing (MT) nivå 3. På kurset får du repetisjon av den viktigste teoridelen fra MT nivå 1 + 2, gjennomgang av relevante standarder for MT og utarbeidelse og gjennomgang av prosedyrer for MT.
Vi tilbyr onlinekurs om NDT penetrant testing (PT) nivå 3. Gjennomføring: Kursets totale varighet er 4 dager, hvor de første 3 dagene gjennomføres online (Mandag til onsdag), mens eksamen tas på 4. dag (torsdag).
Vi tilbyr resertifisering i elektromuffesveising av plastrør som onlinekurs. Elektromuffesertifikat iht. NS 416 har en gyldighet på 3 år, med krav om nytt resertifiseringskurs hvert 6. år. Du må derfor alltid huske på å resertifisere deg innen sertifikatets utløpsdato.
Vi tilbyr nettkurs med resertifisering i speil- og elektromuffesveising av plastrør iht. NS 416. Speil og elektromuffesertifikat iht. NS 416 har en gyldighet på 3 år, med krav om nytt resertifiseringskurs hvert 6. år. Du må derfor alltid huske på å resertifisere deg innen sertifikatets utløpsdato.
Vi tilbyr nettkurs om sveising av ikke-lastbærende armering. Kurset tar for seg gjeldende krav for sveising av ikke-lastbærende armering i henhold til ISO 17660-2. Kandidaten får innføring i sveisemetoder og sveiseforbindelser som blir brukt i produksjon.
Vi tilbyr nettkurs om sveising av lastbærende armering. Ved sveising av lastbærende armering foreligger en del strengere krav til utførelse enn ved sveising av ikke-lastbærende armering. Kursdeltakeren får en grundig gjennomgang av ISO 17660-1 og innføring i disse kravene.