Vi tilbyr kurs i søm av Asker damebunad. Søm av liv, stakk, forkle og understakk m/lommer. Det blir måltaking før kursstart.
Vi tilbyr kurs i søm av Asker herrebunad. Søm av vest, bukse eller knebukse og skjorte i bomull. Det blir måltaking før kursstart.
Vi tilbyr kurs i søm av frakk til Asker herrebunad. Det blir måltaking før kursstart. Gjør oppmerksom på at materialkostnader kommer i tillegg til kursavgiften. Kontakt Asker Husflidslags kontor for mer informasjon om priser på stoff og tilbehør.
Vi tilbyr kurs i Intensivkurs søm av Asker herrebunad. Søm av vest, bomullsskjorte, bukse eller knebukse
Vi tilbyr kurs i Intensivkurs søm av frakk til Asker herrebunad. Det blir måltaking før kursstart. Gjør oppmerksom på at materialkostnader kommer i tillegg til kursavgiften. Kontakt Asker Husflidslags kontor for mer informasjon om priser på stoff og tilbehør.
Søm av Sommerbunad/Cape.. Måltaking før kursstart. Bonde- og husflidskvinnene i Asker startet arbeidet med lokalisering av draktmaterialet allerede i 1938. Det viste seg å bli en vanskelig oppgave da man – i likhet med så mange andre bygder – oppdaget at det meste var gått tapt.
Vi tilbyr sykurs i brodering og montering av bunad på dagtid. Broderi, montering, omsøm, reparasjon etc. av forskjellige bunader (ikke Askerbunadene og fantasistakk). Deltagerne må skaffe materialpakke med mønster, broderiplansjer og sømforklaring. Regn med hjemmearbeid.
Vi tilbyr sykurs i brodering og montering av bunad på kveldstid. Broderi, montering, omsøm, reparasjon etc. av forskjellige bunader (ikke Askerbunadene og fantasistakk). Deltagerne må skaffe materialpakke med mønster, broderiplansjer og sømforklaring. Regn med hjemmearbeid.
Vi tilbyr kurs i søm av bunadskjorter. På kurset kan du brodere og montere bunadskjorter. Skjortene monteres hovedsakelig for hånd. Det blir måltaking før kursstart, regn med hjemmearbeid.
Vi tilbyr kurs i hosebånd til Asker herrebunad
Vi tilbyr sykurs i innføring i ullbroderi
Vi tilbyr helgekurs for deg som trenger hjelp til å komme i gang, eller som har blitt stående fast. Vi går gjennom materialpakken din, setter opp en fremdriftsplan og kommer i gang med broderier/montering.
Velkommen til kurs i Beltestakk - Stakken. I denne delen av kurset går vi gjennom montering av stakken. Det vil si selve skjørtet i beltestakken. Stakken er rynket for hånd i overkant, buet opp i ryggen, har en linning med tittekant og lomme i sidesømmen.
I denne delen av kurset går vi gjennom montering av livet. Livet er lite og kan være i brokade, damask, fløyel eller annen vevning. Det vi bruker i dette eksempelet er brokadeliv med fløyelskanter og flate bånd som meier i ryggen og på skuldersømmene.
I denne delen av kurset går vi gjennom montering av skoningen. Det er det vi også kaller for hjulet. Hjulet er den delen av beltestakken som er mest krevende og mange gruer seg til å starte på det. Og vi skal være ærlige med deg: det er tungt tålmodighetsarbeid.
I denne delen av kurset går vi gjennom montering av forkle med bånd. Forkle til beltestakk er smalt oppe og dekorert - i dette eksempelet - med bånd. Vi anbefaler å ikke bruke mer enn 3 pyntebånd (utenom kantebånd). Forkleet kan også være brodert.