Sidserk Systue

Etter 30 års opparbeidet erfaring innenfor bunadsøm ble Sidserk Systue Sveen etablert i 1998 av Ingrid Sveen og datteren Kari Sveen. På det tidspunktet holdt vi til i hjemmekontoret hos Ingrid på Grønland i Oslo.

12 år har gått siden oppstart og i dag blir systuen drevet av Kari og hennes datter Siri Sveen Haaland.

Kari er utdannet fra Kjole og Drakt(Dameskredder) linjen på Bergen og Haugesund Yrkesskoler, samt Stord Husflifskole på linjen Husflidfag og Vev.
Siri var ferdigutdannet våren 2009 fra ESMOD Oslo, med spesialisering innenfor herresøm. I dag driver hun klesmerket Black Rat. (www.blackrat.no)


Beltestakk 1/4 - Stakken - via Zoom

Velkommen til kurs i Beltestakk - Stakken. I denne delen av kurset går vi gjennom montering av stakken. Det vil si selve skjørtet i beltestakken. Stakken er rynket for hånd i overkant, buet opp i ryggen, har en linning med tittekant og lomme i sidesømmen.

Sted Dato Varighet Pris
Nettkurs / nettstudie Nettkurs / nettstudie Tilgjengelig i 6 mnd 1.500 kr  

Beltestakk 2/4 - Livet - via Zoom

I denne delen av kurset går vi gjennom montering av livet. Livet er lite og kan være i brokade, damask, fløyel eller annen vevning. Det vi bruker i dette eksempelet er brokadeliv med fløyelskanter og flate bånd som meier i ryggen og på skuldersømmene.

Sted Dato Varighet Pris
Nettkurs / nettstudie Nettkurs / nettstudie Tilgjengelig i 6 mnd 1.000 kr  

Beltestakk 3/4 - Skoningen - via Zoom

I denne delen av kurset går vi gjennom montering av skoningen. Det er det vi også kaller for hjulet. Hjulet er den delen av beltestakken som er mest krevende og mange gruer seg til å starte på det. Og vi skal være ærlige med deg: det er tungt tålmodighetsarbeid.

Sted Dato Varighet Pris
Nettkurs / nettstudie Nettkurs / nettstudie Tilgjengelig i 6 mnd 1.500 kr  

Beltestakk 4/4 - Forkle - via Zoom

I denne delen av kurset går vi gjennom montering av forkle med bånd. Forkle til beltestakk er smalt oppe og dekorert - i dette eksempelet - med bånd. Vi anbefaler å ikke bruke mer enn 3 pyntebånd (utenom kantebånd). Forkleet kan også være brodert.

Sted Dato Varighet Pris
Nettkurs / nettstudie Nettkurs / nettstudie Tilgjengelig i 6 mnd 1..000 kr  

Bunadskurs - Undertrøye / Kulørt skjorte - via Zoom

I denne delen av kurset går vi gjennom montering av undertrøye/silkeskjorte. Denne trøyen har lukkede sømmer (indresøm), folder på ermene, stolpe midt foran og er uten krage. Undertrøyen er det som ofte blir kalt silkeskjorte eller kulørt skjorte i dag. Den kan også kalles sommertrøye.

Sted Dato Varighet Pris
Oslo Oslo 18 leksjoner - tilgang 1 år 900 kr  

Grunnkurs i søm - Digitalt

Vi tilbyr grunnkurs i grunnleggende sømteknikker. Av erfaring har vi sett at det er noen helt grunnleggende sømteknikker som er gode å ha på plass, enten du skal videre med bunad eller annen søm.

Sted Dato Varighet Pris
Nettkurs / nettstudie Nettkurs / nettstudie 20 minutter Gratis kr  

Kurs i søm av bunadskjorte - via Zoom

I dette kurset går vi gjennom montering av hvit skjorte med brodert kvarde og mansjetter til beltestakk. Du lærer hvordan du monterer brodert bryststykke med åpning helt ned, samt hvit front med splitt. Vi går gjennom foldelegging av ermene og rynking for hånd.

Sted Dato Varighet Pris
Oslo Oslo 11 timer 1.500 kr  

Lær å montere en hel beltestakk med hvit skjorte - via Zoom

Dette kurset består av 8 kurskvelder, kl 17.30 - 19.00 der vi møtes på Zoom og går gjennom alle leksjoner som du skal jobbe med til neste gang vi møtes. Du har ubegrenset tilgang til videoer som beskriver alt du skal gjøre.

Sted Dato Varighet Pris
Nettkurs / nettstudie Nettkurs / nettstudie 8 kvelder Fra 4.000 kr