Årsstudium PT - NorgeKursarrangør: Active Education
Sted: Nettbasert studie med samlinger i Oslo
          Oslo
Type:Nettkurs og nettstudie
Studie / yrkesutdanning (60 studiepoeng)
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 1 år
Pris: 99.800

Vår mest komplette PT-utdanning som nettstudie med samlinger i Oslo. Årsstudium i personlig trening dekker det nasjonale kompetansekravet, og er et naturlig valg for deg som ønsker å lykkes som personlig trener i Norge.

• Varighet på 1 år
• 60 studiepoeng (Høgskolen i Innlandet)*
• Lånekasse-støtte på opptil kr 116.369,- kroner**
• Studieavgift på kr 49.900,- pr. halvår (totalt kr 99.800,-)
• Mulighet for nedbetaling av studieavgiften gjennom SVEA Finans
• Nettbasert teori som du ser når det passer deg
• Fleksibelt tilrettelagt for deg med hektisk hverdag
• 4 undervisningssamlinger á 4 dager i Oslo
• Certified Fitness Instructor (Europe A. L3)
• Certified Advanced Personal Trainer (AE L5)
• Certified Health and Fitness Coach (AE L5)

NYHET! Nå kan du ta årsstudium PT med 8 uker langt studieopphold i fantastiske Florida

Innhold:
Som en av de største skolene for utdanning av personlige trenere i Europa er Active Education en viktig bidragsyter til utvikling og kompetanseheving i treningsbransjen. Innholdet i dette studiet revideres kontinuerlig i samarbeid med treningssenterkjedene, og du er derfor sikret at du til enhver tid er oppdatert med aktuell og ettertraktet kompetanse.

Nettbasert og fleksibel undervisning:
All teoriundervisning gjennomføres nettbasert, med videoforelesninger og interaktive oppgaver på vår elektroniske læringsplattform. En vanlig undervisningsuke består av ulike videoforelesninger (avhengig av tema) og tilhørende oppgaver, og disse leksjonene ser du når det selv passer deg og du er således ikke låst til noen faste tider. Det eneste du må passe på er at du får sett alle forelesninger og gjennomført de obligatoriske oppgavene før hver samling. Vi legger opp til tett dialog og kommunikasjon på læringsplattformen, og det er både lærerstyrte og studentinitierte diskusjoner ukentlig. Dette er et viktig bidrag til økt forståelse og en god måte å diskutere det faglige med både medstudenter og forelesere.

Høy andel praktisk undervisning:
Personlig trener er et praktisk yrke, og vi har derfor en av bransjens aller høyeste praksisandeler i utdanningen. De fysiske undervisningssamlingene er obligatoriske og du må påregne intensive dager med instruksjon og trening i tidsrommet kl 08:00 - 17:00 hver av samlingsdagene. Undervisningssamlingene gjennomføres over 4 dager om gangen (mandag tom. torsdag).

Først i Norge med veiledet praksis:
I tillegg til de fysiske samlingene er det en obligatorisk eqenpraksis-periode som gjennomføres mellom samling 1 og 2 i første halvdel (1. semester) av studiet. I denne perioden skal du planlegge, gjennomføre og evaluere treningsøkter som forberedelse til praktisk PT-eksamen som danner avslutningen på studiet. Dette er en svært lærerik del av studiet som får frem refleksjon og erfaringsbasert kompetanse som ikke alltid er like enkelt å formidle i et klasserom. I andre halvdel av studiet (2. semester) gjennomføres det som for mange er høydepunktet på studiet: en obligatorisk 3 ukers veiledet praksis på treningssenter. Som den eneste skolen som er i stand til tilby dette, er vi stolt over å gi våre studenter en unik mulighet til å få førstehånds erfaring fra bransjen de skal jobbe i.

Dyktige lærere og god oppfølging:
Våre forelesere er blant de ypperste innen sine fagfelt, og vår høye undervisningkvalitet er en av hovedgrunnene til studiets status og popularitet. Vi jobber hver uke hardt for å gi alle studenter best mulig oppfølging og sikre optimalt læringsutbytte for den enkelte. Studiet er tilrettelagt for deg med en hektisk hverdag. Du har tilgang til vår elektroniske læringsportal fra mobil, nettbrett eller datamaskin når det måtte passe deg, og du kan se forelesninger og gjøre læringsoppgaver i ditt tempo. Ved siden av den nettbaserte teorien du følger hjemmefra, er det to samlinger pr. halvår som hver er på 4 dager (mandag - torsdag). Disse samlingene gjennomføres i Oslo, og inneholder all praktisk undervisning og eksamener.

Oppbygning og fremdrift:
I første del av studiet vil du lære om bevegelsesapparatets bygning og funksjon, grunnleggende emner fra celle- og vevslære, biomekanikk, det kardiorespiratoriske system, hjerte- og lungeredning, hormonsystemet, energimetabolismen, nerve- muskel og kraftutvikling, treningsplanlegging og programlegging, spotting og praktisk instruksjonsteknikk, teoretisk og praktisk styrketrening, utholdenhetstrening, bevegelighetstrening og alternativ trening, screening og testing, prestasjons- og idrettspsykologi, kommunikasjon, coaching og pedagogikk, salg, service og kundeoppfølging, med mer.

Gjennom det andre halvåret vil du lære om kroppens næringsbehov i hvile og under fysisk aktivitet, makro- og mikronæringsstoffer, livsstilssykdommer og kostholdets betydning for utvikling av disse, kroppssammensetning og antropometri, analyse av kostholdsdata og oppsett av kostplaner, idrettsernæring, motivasjonsteorier og hvordan påvirke mennesker til økt fysisk aktivitet og lettere kunne nå sine mål, hvordan selvbilde og selvtillit påvirker oss, sammenhengen mellom fysisk trening og psykisk helse, mental trening, coaching og kommunikasjon, med mer. Årsstudium PT inkluderer en 3 ukers veiledet praksis i siste halvdel av andre semester. Du vil kunne velge å gjennomføre denne på et treningssenter du allerede har kontakt med, eller få tildelt praksisplass av oss.

* Studiepoeng forutsetter at du har generell studiekompetanse eller realkompetanse på tilsvarende nivå. Les mer om opptakskrav under menyvalget «Info»**. Selv om studiene gir rett til støtte, kan det være forhold ved den enkelte student som gjør at støttebeløpet blir redusert. Det er aldri en garanti for at du mottar maksimalt støttebeløp (uansett hvilket studie du søker), og den enkelte søker må forholde seg til vedtak fra Lånekassen når søknad behandles der.

Målgruppe for kurset:
Studiet retter seg mot personer som har spesifikk interesse for fysisk aktivitet og helse og som i fremtiden ønsker å jobbe med tilrettelegging av trening og fysisk aktivitet for individ og grupper.

Forkunnskaper:
• Generell studiekompetanse eller realkompetanse på tilsvarende nivå

Eksamen/sertifisering:
Skriftlig eksamen