Veiledning i profesjonell praksis - webinar



Kursarrangør: Fagfokus AS
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 3 timer
Pris: fra 1.500

Vi tilbyr webinar om veiledning i profesjonell praksis. Ønsker du å forbedre måten du og dine kolleger jobber på? Det er ikke utdanningen eller videreutdanningen din som gjør deg til en god fagperson, det er måten du benytter kunnskapen på i praksis.

Innhold:
Systematisk faglig veiledning er superkraften alt for få organisasjoner benytter seg av. Her vil professor Camilla Lauritzen fortelle deg:
• Hvordan du kommer i gang
• Ulike tilnærminger til veiledning
• Hvordan benytte video som redskap

Program:
kl 09:00 - 12:00 Veiledning i profesjonell praksis:
Veiledning i profesjonell praksis kan være et viktig verktøy for både faglig utvikling og ivaretakelse av ansatte. I for eksempel den nye barnevernsloven, ligger det strengere krav til kommuner og institusjoner om å sørge for veiledning til barnevernfaglig personell. Camilla Lauritzen vil gi en gjennomgang av de viktigste aspektene ved veiledning, aspekter som er relevante for at veiledning skal ha en ønsket effekt og komme tjenestene, fagfolkene og tjenestemottakere til gode.

Systematisk og faglig veiledning kan ha mange fordeler for tjenestene. Gjennom profesjonell veiledning kan man både oppnå kompetanseheving i tjenesten, samt forebygge utbrenthet hos de ansatte. For at veiledningen skal ha den ønskede effekten er det imidlertid noen forutsetninger som må være til stede. Det må jobbes systematisk og langsiktig med veiledning i tjenesten.

I webinaret vil vi se nærmere på:
• Hvordan komme i gang med veiledning i tjenesten og hvilke forutsetninger må til for å kunne lykkes
• Ulike tilnærminger til veiledning med ulike formål. Kompetanseheving, debrief, og profesjonell utvikling
• Å bruke video som redskap til å kvalitetssikre og utvikle veiledning.
• Et mangfold av veiledningsmetodikk. Hva fungerer for deg

Kursholder: Camilla Lauritzen

Camilla Lauritzen er professor i pedagogikk. Hun er teamleder for undervisning, formidling og tjenestestøtte ved Regionalt Kunnskapssenter for Barn og Unge (RKBU). Lauritzen har en PhD i helsevitenskap fra Det helsevitenskapelig fakultet vet UiT - Norges arktiske universitet, i tillegg til pedagogikkutdanning ved UiT. Hennes forskningsområder er: barn som pårørende, barnevern, veiledning, og helsefremmende psykososialt arbeid for barn og unge.

Målgruppe for kurset:
Fagfokus sine webinarer er åpen for alle