Stropping og anhuking – nettkurs - norsk/engelsk/polsk



Kursarrangør: SMG Kurs AS
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid: Når det passer deg!
Varighet: 4 timer
Pris: 1.990

Vi tilbyr nettkurs i Stropping og anhuking på norsk/engelsk/polsk. Myndighetene krever at personer som skal bruke kraner eller gi signaler til kranførere, må ha dokumentert opplæring for å kunne utføre dette på en trygg og sikker måte.

Innhold:
Anhuker og stroppekurs gir opplæring i sikker bruk av løfteutstyr, og er relevant for personer som jobber med løfting og transport av tunge gjenstander. Kurset gir deltakerne kunnskap om hvordan man kan velge riktig utstyr for ulike typer løft, og hvordan man kan utføre løftene på en trygg og forsvarlig måte. Dette er arbeidsgiverens ansvar i henhold til “Forskrift om utførelse av arbeid” nr. 1357 § 10-1, som stiller krav om dokumentert sikkerhetsopplæring for arbeidsutstyr som krever særlig forsiktighet ved bruk. Kurset vil dekke de ulike typer løfteutstyr som finnes, som for eksempel kraner, løfteåk, stropper og kjettinger. Deltakerne vil lære om hvordan man kontrollerer utstyret før bruk, og hvordan man kan utføre riktig vedlikehold og reparasjoner av utstyret. Kurset vil også gi deltakerne innsikt i de ulike risikoene som er forbundet med løfting, som for eksempel fallende gjenstander, kollisjoner og skade på utstyr og bygninger. Deltakerne vil lære om hvordan man kan identifisere farlige situasjoner og hvordan man kan forebygge ulykker. Etter å ha fullført kurset vil deltakerne ha økt kunnskap om sikker bruk av løfteutstyr, og være bedre rustet til å utføre løftene på en trygg og forsvarlig måte. Kurset vil også dekke de ulike kravene som gjelder for bruk av løfteutstyr, og hvordan man kan etterleve disse kravene.

Formålet
Formålet er å gi kursdeltakerne økt kunnskap om anhuking, signalgiving og stropping, samt gjøre deltakerne bevisst på viktige sikkerhetstiltak, slik at personskader og ulykker på arbeidsplassen kan unngås.

Krav til forkunnskaper:
Ingen

Målgruppe:
Kurset er tilpasset personer som skal bistå kranførere med stropping, anhuking og signalgiving

Kursmateriell:
Prisen inkluderer kursmateriell og utstedelse av kursbevis.

Eksamen / sertifisering:
Kursbevis blir utstedt etter gjennomført kurs for å oppfylle kravet til skriftlig dokumentasjon.

Språk:
Alle kurs kan gjennomføres på norsk, engelsk og polsk.