Riggerkurs modul P-2.4 & P-4.4 (O-2.2 + O-3.2)



Kursarrangør: Viken Kompetanse AS
Sted: Oslo, Grorud
Oslo
Kursadresse: Pottemakerveien 6B, 0954 Oslo (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid: kl 08:30 - 16:00
Varighet: 5 dager
Neste kurs: 22.04.2024 | Vis alle kursdatoer

Vi tilbyr riggerkurs modul P-2.4 & P-4.4. Ønsker du en jobb offshore? Da bør du ta et av våre riggerkurs! Dette kurset er basert på de nye læreplanene som ble lansert juli 2022. P-2.4 og P-4.4 tidligere O-2.2 og O3.2.

Innhold:
Hensikten med opplæringen er å gi blivende riggere en god teoretisk og praktisk grunnopplæring i sikker bruk av enkle løfteinnretninger og riggerutstyr. Riggerkurs opplæringen skal gi elevene god innsikt i prinsippene for enkle løfteinnretninger, transportable vinsjer, riggutstyret konstruksjon og virkemåte samt bruk og vedlikehold, slik at uhell og ulykker i forbindelse med riggeoperasjoner unngås.

Riggerkurset gjelder for utstyr som benyttes ved horisontal og vertikal forflytning av last, og som er opphengt i konstruksjoner som bjelker og annet. Kurset er rettet inn mot offshore og onshore personell i petroleumsbransjen, men vil også være nyttig for personell som deltar i løfteoperasjoner på land. Riggerkurset gir innsikt i prinsippene bak riggeutstyrets konstruksjon, virkemåte, bruk og vedlikehold. Formålet er å unngå uønskede hendelser og ulykker i forbindelse med riggeoperasjoner.

Et riggerkurs består normalt av to deler: P-2.4 og P-4.4. Riggerkursene varer i 40 timer og går vanligvis over fem dager og inneholder både teoretisk og praktisk undervisning. Kurset starter med modul P-2.4 som er den teoretiske grunnopplæringen du trenger før modul P-4.4, der du får praktisk grunnopplæring i sikker bruk av riggerutstyr.

Ved å ta et riggerkurs vil du lære om hvordan man bruker og vedlikeholder taljer og løfteutstyr, sikkerhetstiltak for å unngå ulykker, NORSOK-krav, hvordan ulike konstruksjoner påvirkes av ulike krefter. Målet er at du etter et fullført riggerkurs skal kunne utføre riggeoperasjoner på egenhånd på en sikker måte slik at uhell og ulykker i forbindelse med riggeoperasjoner unngås.

Målgruppe for kurset:
Alle som ønsker å jobbe offshore

Forkunnskaper:
• Bestått G11 Løfteredskap modul 1.1 og 2.3 og fallsikring

Eksamen / sertifisering:
Modulene ender i en praktisk og en teoretisk prøve. Når du har bestått disse mottar du kursbevis, ofte tilsendt i posten.

Vis flere tilsvarende kurs: