Photo Camp Budapest - nybegynner og lett øvet



Kursarrangør: Fotograf Milert
Sted: Budapest
          Utlandet, Ungarn
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 4 dager
Pris: 4.200
Neste kurs: 14.05.2024 | Vis alle kursdatoer

Vi tilbyr Photo Camp i Budapest på nybegynner og lett øvet nivå. Kurset har fokus på teknikk, komposisjon, motivvalg og ikke minst gjensidig inspirasjon. Det vil være maks 8 deltakere på kurset, men ofte færre.

Kurset er lagt til Budapest av flere årsaker bl.a.:
• Det er enkelt å komme til Budapest fra de skandinaviske land
• Budapest har en rik historie og enormt mange fotomuligheter
• Gode kommunikasjonsmuligheter slik at vi raskt kommer til gode fotolokasjoner
• En spennende (og rimelig) by, som gjerne kombineres med et par dager før eller etter slik at dette blir en fullgyldig storbyferie.

Program dag 1:
Vi møtes på en café i nærheten av Vörösmarty Tér. sentralt i Budapest. Her lærer vi hverandre litt og kjenne, før vi går en tur langs ad Donau. Her prøver jeg å få et innblikk i hver enkelt deltakers nivå slik at jeg kan tilpasse min "angrepsvinkel" under resten av kurset.

Program dag 2:
Vi starter dagen med en briefing i "Base Camp", min leilighet midt i byen. Jeg serverer en lett frokost. Deretter drar vi på photo walk til bl.a. Keleti togstasjon og Kerepesi kirkegård. Keleti er bl.a. kjent for å være base for de mange flyktninger som kom til Ungarn 2015/16. Kerepesi er en spennende kirke med mange motiver, bl.a er det et område med mange skulpturer hvor vi finner igjen skuddskader fra opprøret i 1956. Vi går tilbake til sentrum, ned gjennom 8. distrikt. En bydel med både spennende og tragiske historier - og mange motiver. Sist på dagen blir det nattfoto / langtidseksponering hvor et av motivene KAN være Parlamentet som ligger perfekt ned mot Donau.

Program dag 3:
Dagen starter igjen i "Base Camp" hvor vi går gjennom erfaringer og spørsmål fra dagen før. Deretter tar vi Metroen til Buda siden hvor vi besøker det kongelige slottet "Castle Hill". Her er det fantastisk utsikt over Budapest og mange spennende fotomuligheter. Etter besøket her, går vi ned fjellet og over Donau til Pest siden hvor det sikkert blir anledning til en rask tur innom Nagy Vasarcsarnok ("Mathallen") hvor det bugner med matvarer og fotomuligheter.

Program dag 4:
Siste dagen på kurset møtes vi ute i byen og går en "oppsamlingsrunde" før vi begir oss til "Base Camp" for en oppsummering av dagene i Budapest.

Dag 4 (tillegg):
For de som ønsker det, er det anledning til en 4-timers økt i fotostudio med en lokal, profesjonell, akt-modell. Akt-fite (nude-art) blir stadig mer populært. Jeg har snart 30 års erfaring med denne sjangren og lærer gjerne bort noen av mine tillært kunnskaper. Prisen inkludere leie av studio og modell honorar. OBS: Maks 4 deltakere

Transport til Budapest:
Det er naturlig å fly til Budapest. På flyplassen kan du ta taxi (sikker booking ved bua rett utenfor ankomsthallen. Alternativt tar du flybuss (100E) som også har avgang rett utenfor ankomsthallen og har endestasjon helt i sentrum av byen (buss koster 900 HUF (ca 25 NOK pr. pers).

Innkvartering:
Jeg anbefaler gjerne å leie en møblert leilighet gjennom min faste "Leverandør". apartment-rentals-budapest.com. Det er et voksent par som jeg har svært gode erfaringer med å leie hos. Jeg hjelper selvsagt gjerne med reservasjon om det er ønskelig.

Fotoutstyr:
Alt fra kompaktkamera til systemkamera. Det er IKKE nødvendig å dra med masse tungt utstyr, normaloptikk ca 28 - 70 holder langt. Stativ er bra, filtre er velkomne men ikke nødvendig. Det er lurt å ha med en liten sekk med plass til stativ og annet utstyr.

Kursholder:
Jeg har tatt bilder i Budapest gjennom mange år og gjennomført kurs her de seneste årene. Med min bakgrunn fra Japan Photo og mange års (over 50!) foto erfaring har jeg bygget opp et solid fotografisk grunnlag som jeg gjerne deler med mine kurs deltakere.

Pris pr deltager:
Kurset koster:
• NOK kr 3.950,-
• SEK kr 3.950,-
• DDK kr 2.950,-
• Priser inkluderer IKKE reise og opphold

Pristillegg dag 4 (AKT):
• NOK kr 2.000,-
• SEK kr 2.000,-
• DKK kr 1.500,-

Målgruppe for kurset:
Alle som ønsker å bli med på photo camp i Budapest. Om du bruker kompakt eller systemkamera, vil du ha glede og nytte av kurset.

Niva:
• Nybegynner og lett øvet nivå

Kursspråk:
• Kurset gjennomføres på "dorsk" (min rare blanding av dansk / norsk), og er tilpasset både danske, norske og svenske deltakere. Det er fullt mulig for tysk og engelsktalende å delta også.

Uttalelse fra fornøyd kursdeltaker:
Takk for en uforglemmelig workshop i Budapest. Sjelden har vi møtt en person som deler av sin kunnskap som Fotograf Milert. Dette gjelder spesielt foto, teknisk, kreativt og historisk, men også ang Budapest og Ungarn, hvor Milert har kunnskaper langt utover det man forventer. Vi kommer gjerne igjen på workshop. :-)
- Mvh Pål