Oppfølging og ettervern av deg selv og kolleger



Kursarrangør: Fagakademiet AOF
Sted: Thon Hotel Prinsen
          Sør-Trøndelag, Trondheim
Kursadresse: Kongens gate 30, 7012 Trondheim (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 1 dag
Pris: 2.850

Vi tilbyr kurs om oppfølging og ettervern av deg selv og kolleger. Arbeidslivsundersøkelser viser at stadig flere offentlig ansatte opplever enkelthendelser eller situasjoner som bygger seg opp over tid, som kan føre til at hverdagen kan bli utfordrende å håndtere.

Innhold:
Her får du kunnskap om hvilke faktorer som spiller en viktig rolle, og hvordan vi kan forebygge og forhindre at situasjoner eskalerer og skaper vanskelige følelser. Du får også gode verktøy til å håndtere disse følelsene, både mens det pågår og etterpå. Kurset skal bevisstgjøre deltakeren på hvordan man forebygger og håndterer etterreaksjoner som kan oppstå i kjølvannet av krevende hendelser eller situasjoner.

Agenda:
Kurset er en kombinasjon av teori, eksempler, plenumsdiskusjon og refleksjoner over følgende hovedemner;
• Debrief og defuse - et verktøy, ikke et mål i seg selv
• Lavterskel-løsning - bruk av interne krefter
• En del av HMS-planen eller tilsvarende planverk
• Rolleavklaringer - hvem gjør hva
• Hvordan håndterer vi informasjonen i etterkant
• Avklare typer av oppfølging og ettervern - hva ønsker man å oppnå og hva har man behov for på ulike arbeidsplasser
• Kjøreplan og rammemål for gjennomføring
• Oppfølging - hva gjør en etterpå
• Resultat og formål

Basert på deltakernes innspill fra egen arbeidssituasjon og erfaringer legges det opp til diskusjon, spørsmål og problemstillinger.

Foreleser: Håvard Nordbø

Håvard Nordbø har tidligere arbeidet i politiet og har mer enn 20 års erfaring fra ordenstjeneste, forebyggende arbeid og etterforskning. Nordbø har bakgrunn som tillitsvalgt, leder og hovedverneombud. Han har utdanning innenfor risiko og krisehåndtering, kommunikasjon og forebygging. Håvard Nordbø er en hyppig brukt foredragsholder opp mot stat, fylke, kommune, fagforeninger og foretak både i Norge og utlandet. Han bruker mye humor og får toppkarakterer fra våre mange fornøyde bestillere og kursdeltakere!

Målgruppe for kurset:
Ledere på alle nivå, ansatte i HR-/personalavdeling og tillitsvalgte, uavhengig av bransje. Kurset egner seg også for deg som har en arbeidssituasjon hvor akutte hendelser kan oppstå, eller for deg som opplever en langvarig belastning i jobbsammenheng.