Offentleglova - en praktisk gjennomgang - nettkurs



Kursarrangør: Fagakademiet AOF
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 4 timer
Pris: 1.500

Vi tilbyr nettkurs om offentleglova - en praktisk gjennomgang. Innsyn i forvaltningens dokumenter er en sentral demokratisk rettighet. Kurset gir en praktisk innføring i offentleglovas hovedregler. Kurset gjennomføres på fire timer inkludert korte pauser.

Innhold:
Offentleglova regulerer allmennhetens rett til innsyn i forvaltningens saksdokumenter. Det er viktig for offentlige virksomheter å kjenne til reglene på dette området. Kurset byr på en praktisk gjennomgang av loven og vil gjøre deltakeren tryggere i saksbehandlingen. Kurset gjennomføres digitalt med god mulighet for å stille spørsmål underveis.

Det blir fokusert på følgende temaer:
• Om åpenhet og offentlighet i forvaltningen
• Dokumentåpenhet
• Hovedregler
• Unntak fra innsyn
• Saksbehandling av innsynskrav og klagereglene

Foreleser: Kurt O. Bjørnnes

Kurt O. Bjørnnes, privatpraktiserende advokat med kontor i Skudeneshavn. Han har bred erfaring i arbeidsrett; både prosedyreerfaring som advokat og som kursholder og prosessveileder. Gjennom mange år har han utviklet kurs innen ulike juridiske emner. Flere tusen deltakere fra offentlige virksomheter har deltatt på kursene hans i blant annet arbeidsrett og forvaltningsrett. Inngående kjennskap til forvaltningens funksjon og virkemåte er hans styrke. Han benytter en utpreget praktisk tilnærmingsmåte til stoffet og gjør bruk av dialog og konkrete eksempler i undervisningen.

Målgruppe for kurset:
Kurset er først og fremst for saksbehandlere og ledere. Kurset egner seg også for folkevalgte