Nytt og aktuelt lovstoff for kommuner og andre deler av offentlig



Kursarrangør: Fagakademiet AOF
Sted: Grand Hotel Terminus
          Hordaland, Bergen
Kursadresse: Zander Kaaes gate 6, 5015 Bergen (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 4 timer
Pris: 2.250

Fire timer med nytt og aktuelt lovstoff for kommuner og andre deler av offentlig sektor. Ny kommunelov. I løpet av høsten 2019 trer den nye kommuneloven i kraft. Vi gjennomgår de viktigste lovendringene, lovens struktur og oppbygging.

Innhold:
• Habilitetsreglene
• Adgangen til delegering
• Tydelig lovfesting av det kommunale selvstyre
• Krav til ulike kommunale råd, herunder ungdomsråd

NOU 2019:5
Utkast til ny forvaltningslov er sendt på høring, med høringsfrist 2. desember. Vi gjennomgår flere av utvalgets forslag til ny lov. Det er foreslått en utvidelse av forhold som kan føre til inhabilitet, det er noen foreslåtte endringer knytta til taushetsplikt, og en god del nytt knytta til forvaltningens saksbehandling når det gjelder enkeltvedtak. Dagen gjennomføres med forelesning, plenumsdiskusjon og god tid til spørsmål og kommentarer. For noen temaer vil det være naturlig å se på ny kommunelov og utkastet til ny forvaltningslov i sammenheng. Nødvendig materiell blir utdelt.

Målgruppe for kurset:
Saksbehandlere, ledere, folkevalgte og andre ansatte i kommunene og andre virksomheter som har behov for å få en gjennomgang av utvalgets utkast til ny forvaltningslov, og et grunnlag for å skrive eventuelle høringsuttalelser.