Moderne dans - samtidsdans for ungdom



Kursarrangør: Tromsø kulturskole
Sted: Kulturskolen
          Troms, Tromsø
Kursadresse: Krognessvn. 33, 9006 Tromsø (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Ta kontakt for avtale

Vi t ilbyr undervisning i moderne dans / samtidsdans for ungdomDen moderne dansestilen kan beskrives som fri og naturlig, og har et svært variert bevegelsesspråk. Timene består av teknikktrening, styrke, bevegelighetstrening og ulike trinnkombinasjoner og danser.

Elevene vil også lære seg å utforske sitt eget danseriske uttrykk gjennom improvisasjons og koreografiøvelser. Elever på moderne dans er med på Kulturskolens modernedanseforestilling i jan/feb samt vårens Dansekarusell i Kulturhuset.

Vi har tilbud om moderne dans fra 8 år og opp til et avansert nivå, som forbereder elevene til videre studier og utdanning innenfor dans.

• Moderne 1 og 2 8 -10 år
• Moderne 3 og 4 11-13 år
• Moderne 5 - 14 år opp.
• Moderne 6 - ved opptaksprøve for viderekommende elever

Vi tilbyr også Modernefordypning til elever som danser enten moderen 2 eller 3 for ekstra mer målrettet trening.

Tilbudet innen dans er omfattende, og gis fra fylte fem år. Fra fylte fire år er det mulig å få noe kjennskap til dans ved deltakelse i Kulturmiks, mens det fra fylte fem år er mulig å gå inn i rene barnedansgrupper. Etter dette kan det velges å gå gradene innen klassisk ballett, eller et bredt tilbud innen jazzdans, street jazz/hip hop, kreativ dans og moderne dans.