Den nye arbeidsmiljøloven har satt nytt fokus på kursing innen Helse, miljø og sikkerhet. Her finner du HMS-kurs for alle typer industribedrifter og organisasjoner i hele landet. Disse tar for seg for eksempel; HMS-regelverk, internkontroll, miljø og kvalitetsstandarder på arbeidsplassen, verneombudsarbeide osv. Ta gjerne kontakt med oss hvis du trenger hjelp med å lete.
Vi tilbyr spill baserte nettkurset om Diisocyanater på norsk eller engelsk. Kurset foregår som blandet undervisning. Første delen av kurset tas som spill utviklet av FIDL etter gjeldende lover og forskrifter. Den andre delen gjennomføres som webinar etter krav om muntlig diskusjon.
Vi tilbyr spill baserte nettkurset farlig verktøy. Kurset gir en grunnleggende innføring i sikker bruk av farlige småverktøy. Når en arbeidstaker skal utføre risikofylte arbeidsoppgaver eller betjene arbeidsutstyr som ved bruk kan påføre skade, stilles det spesifikke krav til dokumentert opplæring.
Arbeidsmiljøloven krever at arbeidsgiver sørger for at verneombud og medlemmer av arbeidsmiljøutvalg (AMU) gjennomgår og kan dokumentere HMS-opplæring. Dette kurset er ment for virksomheter og bransjer hvor partene har avtalt kortere opplæringstid enn 40 timer.
Alle som ønsker å forstå helse-, miljø- og sikkerhetsarbeidet bedre, vil ha nytte av dette kurset. Få grunnleggende forståelse for helse-, miljø- og sikkerhetsprinsippene i bygg- og anleggsbransjen, og hvordan dette kan bidra til en mer helsefremmende og sikker arbeidshverdag.
Vi tilbyr kurs om fagleder industri. Målsettingen med kurset er å opparbeide deltakernes kvalifikasjoner for å kunne ivareta rollen som fagleder industri.
Vi tilbyr grunnkurs industrivern. Etter gjennomført grunnopplæring skal deltakerne ha tilegnet seg holdninger, kunnskaper og ferdigheter, slik at de aktivt kan delta i det brann og ulykkesforebyggende arbeid på bedriften og ivareta sine beredskapsoppgaver ved brann, ulykker og akutt sykdom.
Vi tilbyr grunnkurs røykdykking industrivern. Målsettingen er at etter endt kurs skal deltagerne kunne: foreta redning og slokkearbeide i røyk og varme - samarbeide med brannvesenets røykdykkere under en brann i egen bedrift.
Vi tilbyr repetisjonskurs i røykdykking industrivern. Målsettingen er at kurset skal løfte deltakerne slik at de er bedre rustet til å foreta redning og slokkearbeide i røyk og varme, på egen hånd eller i samarbeid med kommunale brannvesen.
Etter endt kurs skal deltagerne ha tilegnet seg innsikt og forståelse for bransjens største risikosituasjoner. Være i stand til å redde seg selv og andre ved hendelser på / i sjøen - utøve førstehjelp med vekt på hyportermi og nærdrukning - grunnleggende brannbekjempelse.
Vi tilbyr kurs i førstehjelpskurs for minimum 5 deltagere. Det er selvfølgelig viktig å forebygge mot ulykker, men det er like viktig å være kjent med hvordan man håndterer situasjonen dersom ulykken først skulle inntreffe.
Vi tilbyr kurs i førstehjelpskurs basis for minimum 5 deltagere. Det er selvfølgelig viktig å forebygge mot ulykker, men det er like viktig å være kjent med hvordan man håndterer situasjonen dersom ulykken først skulle inntreffe.
Vi tilbyr drift av kjelanlegg - oppdateringskurs som nettkurs. Temaveiledning om bruk av farlig stoff, del 2, kjelanlegg for damp og hetvannssystemer sier at sertifikat / kompetansebevis skal fornyes hvert 5. år.
Vi tilbyr nettkurs som kjeloperatør trinn 1. Kjeloperatørkurs for selvstendig drift av kjelanlegg under 0,5MW og for kjeloperatører som drifter større anlegg under ledelse av kjelpasser. Etter endt kurs skal du ha fått forståelse for faget som du kan anvende i videre opplæring og praktisk arbeid.
Vi tilbyr nettkurs som kjelpasser trinn 2. Kjelpasserkurs for drift av kjelanlegg på 110ºC eller mer, og med effekt på 0,5MW eller mer. Kjelpasser med gyldig kjelpassersertifikat har ansvaret for å være tilstede og overvåke, drifte og kontrollere kjelanlegget.
Vi tilbyr kurs om gransking av HMS-hendelser. Du får grundig innføring i granskingsprosessen, og lærer hvordan gransking av HMS-hendelser kan gjennomføres i praksis. Du får også tilgang til enkle granskingsverktøy, som du kan ta med tilbake til egen arbeidsplass for å forsterke eget ledelsessystem.
Vi tilbyr kurs om bedriftens kjentmann for nødetatene. Deltakerne skal etter kurset vite hva som forventes for å være et bindeledd mellom industrivernet og nødetatene under innsats. De skal også være trygge på funksjon og kunne bruke følgemaske og / eller pressluftapparat.
Vi tilbyr bedriftsinternt kurs om bedriftens kjentmann for nødetatene. Deltakerne skal etter kurset vite hva som forventes for å være et bindeledd mellom industrivernet og nødetatene under innsats. De skal også være trygge på funksjon og kunne bruke følgemaske og / eller pressluftapparat.
Vi tilbyr grunnkurs fagleder industrivern. Målsettingen med kurset er at deltagerne etter endt kurs, skal ha forutsetninger for å bli kompetente og trygge ledere for industriverninnsats i egen bedrift ved uønsket hendelse som brann, ulykke og akutt sykdom.
Vi tilbyr grunnopplæring i industrivern. Målsettingen er at ved gjennomført industrivernkurs skal deltakerne ha tilegnet seg kunnskaper og ferdigheter slik at de aktivt kan delta i forebyggende arbeid i egen bedrift, samt ivareta nødvendige beredskapsoppgaver ved brann, ulykke og akutt sykdom.
Vi tilbyr grunnopplæring i industrivern for bedrifter. Målsettingen er at ved gjennomført kurs skal deltakerne ha tilegnet seg kunnskaper og ferdigheter slik at de aktivt kan delta i forebyggende arbeid i egen bedrift, samt ivareta nødvendige beredskapsoppgaver ved brann, ulykke og akutt sykdom.
Vi tilbyr kurs med industrivernøvelse. Målsettingen et at ved gjennomført industrivernøvelse skal deltakerne ha gode forutsetninger for å kunne håndtere uønskede hendelser som brann, ulykke og akutt sykdom.
Vi tilbyr kurs med industrivernøvelse for bedrifter. Målsettingen et at ved gjennomført industrivernøvelse skal deltakerne ha gode forutsetninger for å kunne håndtere uønskede hendelser som brann, ulykke og akutt sykdom.
Vi tilbyr kurs i fagleder industrivern - innsatslederkurs. Målsettingen er å kvalifisere personell til å fylle rollen som innsatsleder i bedriftens industrivern, ved å gi grunnleggende kunnskap og opplæring i de ferdigheter en innsatsleder trenger.
Vi tilbyr 2-dagers grunnkurs i industrivern for nytt mannskap i bedriftens industrivern. Opplæringen skal ivareta personellets sikkerhet, være tverrfaglig og risikotilpasset den enkelte virksomhet.
Vi tilbyr 2-dagers bedriftsinternt grunnkurs i industrivern for nytt mannskap i bedriftens industrivern. Opplæringen skal ivareta personellets sikkerhet, være tverrfaglig og risikotilpasset den enkelte virksomhet.
Vi tilbyr grunnkurs i arbeidsmiljø for bygg og anleggsbransjen for bedrifter. Kurset tilfredsstiller kravet i arbeidsmiljøloven om (lovpålagt) opplæring for ledere, verneombud og medlemmer av arbeidsmiljøutvalget, og gir i tillegg en grundig introduksjon til SHA-begrepet og byggherreforskriften.
Vi tilbyr grunnkurs i arbeidsmiljø for bygg og anleggsbransjen. Kurset tilfredsstiller kravet i arbeidsmiljøloven om (lovpålagt) opplæring for ledere, verneombud og medlemmer av arbeidsmiljøutvalget, og gir i tillegg en grundig introduksjon til SHA-begrepet og byggherreforskriften.
Vi tilbyr grunnkurs for mannskap i industrivern for bedrifter. Alt personell i industrivernet skal ha dokumentert godkjent opplæring i henhold til Forskrift om industrivern. Vi arrangerer både åpne og bedriftsinterne kurs.
Vi tilbyr bedriftsinternt kurs for industrivern som har tilleggstjenesten "forsterket førstehjelp". Også dette kurset må tilpasses bedriften og de spesifikke forhold og risiko som finnes der. Opplæringen gjennomføres over 12 timer.
Vi tilbyr bedriftsinternt treningskurs for ledere i industrivernet. Kurset bygger på kjente ledelsesprinsipper fra grunnleggende lederutdanning for innsatstyrker i DSB og i Forsvaret. Kurset holdes i din bedrift eller i våre lokaler.