Vi tilbyr fagbrev som ernæringskokk på videregående nivå som virtuelt klasserom. Dette kurset gir deg den nødvendige teoretiske forberedelsen til tverrfaglig eksamen i faget samt fag og svenneprøven som ernæringskokk.
Gjennomføring:
Undervisningen foregår i et digitalt klasserom via Google Classroom, hvor du får tilgang til materiell, oppgaver og veiledning.
Faginnhold:
1) Håndverksferdigheter:
• Menyplanlegging, spesialkost, næringsberegning, mattradisjoner og sensorikk
2) Mattrygghet:
• Hygiene, råvarebehandling og kvalitetskontroll
3) Bærekraft:
• Ressursutnyttelse, svinnreduksjon og miljøvennlig produksjon
4) Arbeidsliv og yrkesidentitet:
• Sosial kompetanse, HMS, og tilhørighet i yrkesfelleskapet
Lånekassen:
Alle våre fagbrevkurs er godkjent for støtte i Lånekassen
Målgruppe for kurset:
Kurset passer for deg som har erfaring som ernæringskokk og ønsker å ta fagbrev for å få formalisert kompetansen din. Få fagbrev på din kompetanse - styrk din posisjon som ernæringskokk!
Forkunnskaper:
• Det er ingen krav til forkunnskaper for kurset, men det er en fordel at du har 2 - 3 års erfaring fra arbeid som ernæringskokk. Norskkunnskaper tilsvarende nivå B1 anbefales.
Nivå:
• Videregående nivå
Kursmateriell:
Kursbøker er ikke inkludert og må anskaffes av deltakerne selv
Eksamen og forberedelser:
Kurset forbereder deg til eksamen, som du selv må melde deg opp til gjennom din Fylkeskommune. Oppmeldingsfrist for eksamen er 1. februar for vårsemesteret og 15. september for høstsemesteret. Fønix gir deg gjerne veiledning i prosessen. Meld deg opp her: https://privatist.inschool.visma.no/
Privatisteksamen for ernæringskokkefaget er skriftlig. Vi legger opp til eksamensforberedende undervisning i slutten av kursperioden og jobber oss gjennom tidligere gitte eksamensoppgaver for å gi deg en opplevelse av hva som forventes til eksamen.