Ergonomi for kirkegårds og parkansatte



Kursarrangør: Fagakademiet AOF
Sted: Scandic Alexandra Molde
          Møre og Romsdal, Molde
Kursadresse: Storgata 1-7, 6413 Molde (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 1 dag

Formålet er å øke bevisstheten rundt ergonomi og kroppsbruk i det daglige arbeidet. Deltakerne skal få bedre forutsetninger for å finne gode arbeidsmåter, få praktiske tips om hvordan man jobber smartere, og å øke bevissthet om at en har en god sak når deltakerne tar hensyn til egen helse.

Innhold:
Kirkegårds- og parkansatte stiller opp for andre, hver dag. På kurset blir det satt søkelys på hvordan du kan stille opp for deg selv også. Det er et poeng å finne slitesterke løsninger, så du kan ta vare på egen helse i den viktige jobben du gjør. Ergonomi handler om hvordan kroppen påvirkes av jobben du gjør, og hva som kan gjøres for å lette arbeidet i det daglige blir det satt søkelys på hvordan du kan stille opp for deg selv også. Det er et poeng å finne slitesterke løsninger, så du kan ta vare på egen helse i den viktige jobben du gjør. Ergonomi handler om hvordan kroppen påvirkes av jobben du gjør, og hva som kan gjøres for å lette arbeidet i det daglige.

Agenda:
Kurset legger vekt på å bruke deltakernes egne erfaringer og på å finne praktiske løsninger på det som kan være belastende.
• Hva er ergonomi
• Kroppens behov
• Arbeid på kirkegården, i parker og grøntanlegg: hva kjennetegner det.
• Profesjonelle mennesker trenger proffe løsninger. hvordan få til det.
• Hvordan får til gode arbeidsmåter
• Du har en god sak når du tar hensyn til helsa

Foreleser: Arild Odd

Fysioterapeut og HMS-rådgiver Arild Odd har lang erfaring innenfor ergonomi og helse, miljø og sikkerhet, fra ulike områder av arbeidslivet. Han holder kurs over hele landet, og har med seg erfaringer fra Båtsfjord i nord til Søgne i sør. Tilbakemeldingene er svært gode.

Målgruppe for kurset:
Kirkegårds og parkansatte samt ledere, verneombud, tillitsvalgte og andre interesserte