Elever som strever - webinar



Kursarrangør: Fagfokus AS
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid: På bestilling
Varighet: 1 dag
Pris: Avtales

Vi tilbyr webinar om elever som strever. Et skolewebinar som handler om det å gi forståelse og sammenheng, og om konkrete tiltak for å hjelpe elever som strever. Det er et stort omfang av eksplisitte vansker som gjør at elever strever på skolen.

Litt om webinaret:
Det er veldig viktig å se helhetlig på vanskene som oppstår, og være klar over at eksempelvis barn med lese- og skrivevansker kan streve av andre grunner enn at de ikke har knekt lesekoden til rett tid. Det kan handle om psykiske belastninger som ikke sees av hjelpesystemene, med bakgrunn i at man bruker for snever forståelse av årsakene som kan ligge bak strevet.

Program:
kl 09:00 - 14:00 Forståelser, sammenhenger og tiltak for å hjelpe elever som strever:
Det er et stort omfang av vansker som gjør at elever sliter på skolen. Det kan handle om psykisk strev, ulike lærevansker, vegring for skole, somatisk sykdom eller en kombinasjon av dette. Alle som jobber i skolen skal kunne utvise forståelse for og deretter håndtere de ulike klasseromsutfordringene til beste for den enkelte elev.

Dette handler blant annet om å gi elever opplevelsen av tilhørighet og gode relasjoner til de voksne, der målet alltid vil være å få elevene til å mestre klasserommet som arena. Foredragsholderne vil presentere grunnleggende tiltak som bør være et «must» i enhver verktøykasse for lærere, assistenter, miljøarbeidere og ledere i skolen.

Hva har de siste års forskning lært oss om elever som strever:
De erfarne pedagogene Trine Aakermann og Kjell Arne Lie går gjennom de siste års forskning på ulike områder som påvirker barn og unges skolehverdag. De bruker dessuten sine erfaringer fra tilsammen rundt 80 år i fagfeltet, og har med seg en samlet pakke lærdom som er gull verdt for deg som ønsker å hjelpe elever som strever.

Hvordan tilrettelegger vi for elever som strever:
Dette er en praktisk bolk, full av konkret tilnærming til hva du som lærer og/eller pedagog eller annet personell i skolen kan gjøre for å lede vei til en lettere skolehverdag for elever som sliter.

Kursholder: Trine Aakermann

Trine Aakermann har bygget opp et eget undervisningstilbud ved Sandefjord VGS, designet for elver med psykisk strev, ME og andre alvorlige somatiske sykdommer. Erfaring med dette etter 7 år: 95 prosent gjennomføringsgrad. Hennes opplegg betegnes som en knallsuksess. Det er laget to masteroppgaver på nettopp dette tilbudet.

Priser:
Dette er et bestillingskurs og endelig pris får man ved avtale

Målgruppe for kurset:
Webinaret er åpent for alle

Kursmateriell:
For å delta må du ha tilgang til en PC eller smarttelefon med kamera og mikrofon. Webinaret vil bli arrangert via en webinarplattform, og du trenger ikke å laste ned programvare på forhånd. Du bare trykker på tilsendt link, så er du med!