ESG due diligence: Integrering av dobbel vesentlighet



Kursarrangør: JUC
Sted: JUC
          Oslo, sentrum
Kursadresse: Rosenkrantz’ gate 22, 0160 Oslo (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Kl. 09:30-16:30
Varighet: 1 dag
Pris: 7.995

Vi holder kurs i ESG due diligence: Integrering av dobbel vesentlighet. ESG-sertifiseringen - modul 4. ESG-kursene gir en grundig innføring i ESG (Environmental, Social, and Governance) og dens betydning for virksomheter.

Innhold
ESG refererer til bedrifters bærekraftige og ansvarlige praksis på ulike samfunnsområder, inkludert miljøpåvirkning, sosiale forhold og god selskapsstyring.

Vi gir en grundig innføring i det juridiske rammeverket for ESG-rapportering, herunder den norske årsregnskapsloven, krav etter regnskapsloven med inkorporering av CSRD og taksonomiforordningen, samt offentliggjøringsforordningen og markedsføringslovens krav til rapportering og kommunisering av bærekraftsrelaterte vurderinger.

I den forbindelse dykker vi ned i kravene til miljø, sosiale forhold og selskapsstyring og de spesielle utfordringene på hvert av disse områdene, herunder ikke minst de organisatoriske spørsmålene i forbindelse med rapportering og levering av disse områdene. Vi går nærmere inn på de kvalitative og kvantitative rapporteringskravene, samt praktisk tilnærming til hvordan foretak kan gjennomføre en dobbel vesentlighetsanalyse for sin globale verdikjede og anvende vurderingene som fundament for strategiske vurdering. Det er også fokus på tiltak virksomheter kan gjennomføre for å forbedre resultatene på bærekraftsrelaterte parameterne og den endringsledelse dette krever.

Til slutt fokuserer programmet direkte på de viktige omdømmefaktorene og hvordan de kan gi viktige strategiske fordeler (men også representere en juridisk og finansiell risiko) som en del av selskapets DNA i merkevarebygging og ekstern kommunikasjon.

Sertifisering
Dette kurset er en del av en sertifiseringsprosess, hvor deltakelse i alle modulene er nødvendig for å oppnå sertifiseringen.

Dersom det er ønskelig med faglig fordypning på et spesifikt område, er det nå mulig å delta på enkeltstående moduler. Formålet med kurset er at du skal få motivasjon, inspirasjon og stå enda bedre rustet til å utøve din rolle i din virksomhet.

Disse modulene er:
• Modul 1: Regulatorisk landskap for finansielle og ikke-finansielle aktører
• Modul 2: Slagkraftig ESG-strategi: Fra planlegging til gjennomføring
• Modul 3: Grønnvasking med ESG-perspektiv: Markedsføring og kommunikasjon
• Modul 4: ESG due diligence: Integrering av dobbel vesentlighet
• Modul 5: ESG-rapportering i flere dimensjoner

Modul 4 tar for seg følgende emner:
• ESG due diligence-metoder og beste praksis
• Dobbelt vesentlighet i transaksjoner og verdikjeden
• Håndtering av ESG-risikoer og muligheter
• Workshop og dilemmadiskusjoner

Målgruppe
Alle som ønsker å jobbe profesjonelt med ESG i sin organisasjon, og som trenger en grundig innføring i alle de sentrale spørsmålene, herunder ikke minst utviklingen i lovgivning og rapporteringskrav, men også ledelse, strategi og kommunikasjon.

Det kan være styremedlemmer, bedriftsjurister eller risikosjefer, CSR-ansvarlige, økonomi- og regnskapssjefer, advokater eller advokatfullmektiger, eller strategi- og ledelseskonsulenter som ønsker en dypere forståelse av ESG-området for å kunne lede, implementere eller gi råd om ESG i bedrifter og organisasjoner.

Materialer
Du får adgang til kurspresentasjonen og annet relevant materiale gjennom JUCs online materialeportal.