Herunder ligger alle kurs innenfor byggefaget i hele Norge. Enten du er ute etter sertifiseringer og mesterbrev, eller vil lære mer om byggfag på hobbybasis skal du finne det du er ute etter her hvor som helst i landet. Ta gjerne kontakt med oss hvis du trenger assistanse i søkingen.
Har du fått utstedt ADK sertifikat i 2008 eller senere? Har du behov for resertifisering av ADK sertifikatet? Norsk Rørsenter tilbyr resertifiseringskurs for de som har behov for oppfriskning og resertifisering av ADK sertifikatet!
Vi tilbyr kurs i ADK 1. Opplæringen gir nødvendig kompetanse til praktisk utførelse av ledningsanlegg i samsvar med de krav som lover, forskrifter, normer og standarder setter til et moderne ledningsanlegg.
Vi tilbyr kurs i byggeledelse VA. God byggeledelse er en forutsetning for et vellykket VA-prosjekt. Et vellykket prosjekt er et prosjekt som leveres til avtalt kvalitet, til avtalt tid og til avtalt pris. Effektiv byggeledelse kan spare kommune / tiltakshaver for betydelige kostnader.
Vi tilbyr grunnleggende kurs i VA-teknikk. Jobber du med vann og avløp? Er du interessert i VA-faget og ser nytten av å være faglig oppdatert? Har du behov for en grunnleggende innføring i VA-teknikk? Ønsker du en oversiktlig gjennomgang av sentrale lover, forskrifter, normer og standarder?
Vi tilbyr kurs i HMS, sikkerhet i grøfter med kursleder Kjetil Flugund. Ved utførelse og prosjektering av grøftearbeid stilles det krav til kunnskap om sikringstiltak og hvilke faremomenter som kan oppstå.
Vi tilbyr HMS-kurs - sikkerhet i kummer. Temadagen er beregnet for operatører, teknikere o.a. i kommuner og entreprenørfirma som utfører arbeid i tilknytning til kummer og som vil forbedre sine HMS rutiner ved arbeid i kummer.
Vi tilbyr kurs i ledningsfornyelse av VA-ledningsanlegg. Jobber du i en kommune som sliter med dårlige vann- og avløpsledninger Er du konsulent som jobber med fornyelse av gamle VA- ledninger? Trenger du faglig påfyll innen området ledningsfornyelse?
Vi tilbyr kurs i mindre avløpsanlegg - bygging og prosjektering. Målsettingen er at kurset skal gi deltakerne teoretisk og praktisk kunnskap om prosjektering og bygging av mindre naturbaserte avløpsanlegg iht. gjeldende forskrifter, normer og standarder.
Vi tilbyr kurs i mindre avløpsanlegg - forvaltning av myndighet. Opprydding i spredt bebyggelse er i følge KLIF en av hovedutfordringene i forhold til EUs rammedirektiv for vann. I flere områder utgjør disse utslippene et betydelig miljøproblem, bl.a forurensning av viktige drikkevannskilder.
Vi tilbyr kurs i NS 3420 U: 2016. Målet med dette kurset er å gi deltagerne en innføring i kodesystem og beskrivelsestekster i NS 3420 med vekt på VA-delen. Det legges stor vekt på praktiske eksempler.
Norsk Rørsenter introduserer kurs om overvannsteknikk med fokus på forståelse av hvilke mengder overvann som kan oppstå og tiltak for å motvirke uønskede hendelser. Klimaendringer fører til varmere, våtere og villere klima.
Vi tilbyr praksiskurs for ingeniører. Nyttig og populært kurs for ingeniører, sivilingeniører, planleggere og andre med liten praktisk erfaring som ønsker en innføring i anleggsrørlegging / VA-teknikk.
Vi tilbyr kurs i praktisk VA-hydraulikk. Målet for kurset er å friske opp basiskunnskaper og øke forståelsen for ulike problemstillinger som man møter i VA-hverdagen. Ulike øvingsoppgaver vil bli presentert med etterfølgende diskusjon og forslag til løsningsmetodikk.
Vi tilbyr viderekommende kurs i renovering av VA-ledninger. Jobber du med vann- og avløpsledninger i en kommune? Er du konsulent som jobber med fornyelse av gamle VA-ledninger? Trenger du faglig påfyll innen området “ledningsfornyelse”?
Vi tilbyr kurs i sluttkontroll av VA-ledningsnett - trykk, tetthetsprøving og desinfeksjon. Plan og bygningslov med tilhørende teknisk forskrift (TEK) har medført strengere krav til sluttkontroll / dokumentasjon.
Mange aktører jobber med stikkledninger. Kommunale saksbehandlere, konsulenter, entreprenører, rørleggere og leverandører. Kurset har som mål å gi deltakerne en detaljert innføring i temaet ”stikkledninger”, både mht. tekniske og administrative løsninger.
Vi tilbyr intensivkurs til fagbrev i betongfaget. Kurset er for deg som har erfaring innen betongfaget eller bygg- og anleggsfaget, og ønsker fagbrev som voksen. På kurset lærer du om produksjon, oppføring, ombygging og vedlikehold av bygninger, konstruksjoner og anlegg.
Vi tilbyr intensivkurs til fagbrev som byggdrifter. Du får kompetanse på drift og vedlikehold av bygninger, anlegg og installasjoner, samt tverrfaglig forståelse og kjennskap til bygg og funksjonene til de tekniske installasjonene.
Vi tilbyr fagbrev i elektrikerfaget. Utdanningen er for deg som ønsker å jobbe med elektriske installasjoner og elektrisk energi. En elektriker kan jobbe med blant annet boliger, håndverks- og servicevirksomheter, offentlige virksomheter, alarm- og sikkerhetsanlegg samt industrivirksomheter.
Vi tilbyr intensivkurs til fagbrev som renholdsoperatør. Du lærer mer om kjemikalier, utstyr, planlegging og kalkulasjon, service og kundebehandling. Kurset gjennomføres på kveldstid 1 kveld i uken over 1 semester. Her møter du erfarne og dyktige lærere som følger deg på veien til å nå dine mål.
Vi tilbyr intensivkurs til svennebrev som murer og flislegger. På kurset lærer du om muring av nytt murverk, flislegging samt rehabilitering og restaurering av gammelt murverk. Som mur- og flislegger jobber du både ute og inne, på byggeplasser og i private hjem.
Vi tilbyr intensivkurs til svennebrev som tømrer. Kurset gjennomføres som klasseromsundervisning på kveldstid 1 kveld i uken over 1 semester. Her møter du erfarne og dyktige lærere som følger deg på veien til å nå dine mål. På kurset lærer du om bygging og montering av trekonstruksjoner.
Vi tilbyr kurs i de norske standardene NS 8407/8417 og byggteknisk forskrift TEK 10/17. NS 8407/8417 benyttes i stadig økende grad innenfor bygg- og anleggsbransjen i Norge. Standardenes strenge regulering medfører at det stilles høye krav til kunnskap og profesjonalitet blant de involverte aktører.
Vi tilbyr påfyll- og utviklingsdag for renholdere. En dag hvor vi setter renholderen i fokus! Har renholderen verdens viktigste jobb? Vi ønsker at renholderen skal få faglig påfyll, men også se sin egenverdi og oppleve stolthet i yrket.
Vi tilbyr kurs i renholdets trender. Hva kan vi oppnå gjennom økte kunnskaper ved å prioritere renholdet? Hvordan vil renholdet se ut fremover?
Vi tilbyr stillasbrukerkurs. Kurset gir stillasbrukere en god teoretisk grunnopplæring i sikker bruk og egenkontroll av stillas. Opplæringen skal gi elevene god innsikt i prinsippene rundt konstruksjon, virkemåte, vedlikehold og bruk, slik at uhell og ulykker i forbindelse med stillasbruk unngås.
Vi tilbyr stillasbyggerkurs (2 - 5 meter). Gjennom opplæring skal man tilegne seg den grad av kunnskap om krav i lover og forskrifter som er nødvendig for å delta i selvstendig bygging av stillas.
Vi tilbyr stillasbyggerkurs (5 - 9 meter). Gjennom opplæring skal man tilegne seg den grad av kunnskap om krav i lover og forskrifter som er nødvendig for å delta i selvstendig bygging av stillas.
Vi tilbyr stillaskurs fra 2 - 5 meter for bedrifter.
Vi tilbyr stillaskurs fra 5 - 9 meter for bedrifter.
Vi tilbyr stillasbrukerkurs. Målsetningen med opplæringen er at den som får opplæring er oppdatert og tilegner seg grunnleggende kunnskaper og praktiske ferdigheter om bygging av stillas, slik at man forebygger ulykker og skader.
Vi tilbyr stillaskurs inntil 5 meter, teori - inkludert fallsikring. Målsetningen med opplæringen er at den som får opplæring er oppdatert og tilegner seg grunnleggende kunnskaper og praktiske ferdigheter om bygging av stillas, slik at man forebygger ulykker og skader.
Vi tilbyr stillaskurs inntil 9 meter, teori - inkludert fallsikring. Målsetningen med opplæringen er at den som får opplæring er oppdatert og tilegner seg grunnleggende kunnskaper og praktiske ferdigheter om bygging av stillas, slik at man forebygger ulykker og skader.
Vi tilbyr renholdskurs 1, grunnkurs i moderne renhold for bedrifter. Kurset gir en grunnleggende innføring i de begreper og ferdigheter en yrkesrenholder i dag må ha kjennskap til. Deltakerne engasjeres gjennom dialog og gruppearbeid.
Vi tilbyr renholdskurs 2, teamarbeid for bedrifter. Kurset gir deltagerne forståelse for fordelene knyttet til bruken av team og innføring av teamarbeid blir lettere. Teamarbeid gir høyere effektivitet og gir en positiv effekt rent sosialt. Deltakerne engasjeres gjennom dialog og gruppearbeid.
Et miniseminar som bevisstgjør deltakerne på den verdiskapning som ligger i renholdsindustrien. Først og fremst et seminar for å bygge opp selvanseelse og skape motivasjon og positive tanker om egen jobb. Deltakerne engasjeres gjennom dialog og gruppearbeid.
Vi tilbyr renholdskurs 4, hovedrengjøring for bedrifter. Kurset i hovedrengjøring gir en grundig innføring i moderne hovedrengjøring og rengjøringsmetoder. Deltakerne engasjeres gjennom dialog og gruppearbeid.
Vi tilbyr renholdskurs, spesialtilpasset opplæring for bedrifter. Kursopplegg tilpasset kundens behov, herunder opplæring for renholdsledere.
Ved revisjonen av ADK1 læreplanen i 2008 ble det lagt inn en gyldighetsperiode for ADK1 sertifikatet av Rådet for opplæringsordning ADK1-kompetanse. Denne gyldighetsperioden ble satt til 6 år. Gyldighetsperioden er rullerende, dvs. de gjelder i 6 år fra utstedelsesdatoen.
ADK1 sertifisering gir nødvendig kompetanse til praktisk utførelse av VA-ledningsanlegg, i samsvar med de krav som lover, forskrifter, normer og standarder stiller til et moderne ledningsanlegg.
Vi tilbyr ADK1 VA-praksiskurs for ingeniører / saksbehandlere. Sammen med vår instruktør og våre godt utstyrte ADK-biler vil du få ta og kjenne på VA-deler, samt øve deg på å montere dette. Arbeidsoppgaver og praksisen vil være så realistisk som mulig.
Vi tilbyr fagbrev som renholdsoperatør - eksamensforberedende fagbrevkurs, teori. For å sikre at renholdet blir utført på en faglig forsvarlig måte, er det nå mer og mer vanlig at oppdragsgivere stiller krav om fagutdanning når de skal ansette nye renholdere.
Vi tilbyr fagbrev i vei- og anleggsfaget. Ved å delta på eksamensforberedene kurs hos Norsk Fagutdanning vil du gjennomføre teoretisk eksamen som praksiskandidat før oppmelding til fagprøven.
Vi tilbyr kurs i våtrom grunnmodul og modul A (undervisning + digitalt kurs). Grunnmodul avholdes som klasseromsundervisning. I etterkant av kurset vil du få tilsendt en link til videokurs og til øvingsoppgaver. Dette løses hjemmefra på nett.
Vi tilbyr våtromskurs modul B - kombinert foredrag og nettbasert kurs. Kurset starter med en dags foredrag som tar for seg det grunnleggende - deretter knyttes deltaker opp mot en nettbasert plattform der oppgaver og prosjektoppgave skal løses og leveres.
Fra 1. januar 2015 er oppdatering i A-Modul blitt gjort obligatorisk og må gjennomføres hvert femte år. Dette for å sikre riktig kompetanse innen våtromsbygging, da løsninger og produkter endrer seg raskt. Det vil sikre at de overordnede kvalifikasjonskravene i Plan- og bygningsloven innfris.