Yoga & meditasjon grunnkurs (kveld)



Sted: Yogaskolen i Bergen
          Hordaland, Bergen
Kursadresse: Strandgaten 201, 5004 Bergen (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid:
Mandager, kl 16.45 - 18.15
Varighet: 12 uker
Pris: 3.000

Vi tilbyr grunnkurs i yoga & meditasjon som kveldskurs. Det er mange forskjellige former for yoga i dag. Vår yoga kalles for Klassisk yoga. En av de største forskjellene er at vår undervisning er kursbasert og ikke bygger på at man bare dropper inn når man har tid og mulighet.

Undervisningen er strukturert som et forløp der du vil oppleve en utvikling i løpet av kurset. Hvert yoga program har en effekt i seg selv og forbereder også for neste leksjon. Grunnkurs er for alle. Du trenger ikke ha gjort yoga før og du trenger heller ikke å være myk og smidig eller i god form. Kurset begynner med lett og rolig yoga.

Yogastillinger:
På grunnkurset begynner vi med enkle spenningsfrigjørende øvelser som stimulerer og gjør hele kroppen mer smidig. Siden følger mer dynamiske øvelser som spesielt styrker ryggen og balansen og til slutt de dyptgående klassiske yogastillingene. På fortsetter kurs fordypes det du allerede har lært deg og vi går videre med mer avanserte program. Du lærer bl.a. å hvile lengre tid i de klassiske stillingene slik at kroppen og sinnet faller til ro.

Pusteteknikker:
Allerede under de fysiske øvelsene merker du hvordan kropp og pust kan fungere sammen - men pusteteknikkene utgjør også et kapittel for seg. Med pusteteknikkene kommer du på en presis måte i kontakt med din fysiske og psykiske energi. Pusten speiler din tilstand (om du er rolig, sløv, nervøs, klar, opphisset osv.) og derfor kan du også bruke pusteteknikkene til å endre på din tilstand. Når pusteteknikkene anvendes regelmessig styrker de nervesystemet, avspenner hjernen og forbedrer balansen mellom hjernehalvdelene. Mentale spenninger løses opp og du kan lettere slippe tilstander som stress og depresjon. Dermed styrkes din konsentrasjon og handlekraft.

Neseskylling:
Neseskylling er en forfriskende dusj med lunkent saltvann som helles gjennom nesen med en spesiell kanne. Neseskyllinger lindrer ved forkjølelse og bihulebetennesle og kan ved regelmessig bruk også forebygge mot infeksjoner i de øvre luftveiene. Lindrer også plager ved astma og allergier.

Avspenning og Yoga Nidra:
Vi anvender enkle avspenningsteknikker som er lette å bruke i hverdagen når som helst du har bruk for det. I tillegg jobber vi med Yoga nidra, en instruert dybdeavspenning som fordyper virkningen av de fysiske yogastillingene. Kropp, sinn og sanser får en hvile som søvn sjelden gir. Gjennom lærerens instruksjoner kontakter du bevisst kroppens forskjellige deler, organer og sanser - og hjernen slapper av og samarbeider. Du opplever de psykiske sentrene (Chakra), symboler og bilder og lærer hvordan du får en beslutning til å virke. Gjennom å gjenta Yoga nidra igjen og igjen blir du så godt kjent med den avspente tilstanden i kropp og sinn, at du lett kan fremkalle den med åpne øyne midt i hverdagens aktiviteter.

Tratak:
På alle kurs i Yoga og meditasjon inngår konsentrasjonsteknikken Tratak. Her trener du evnen til å avspent holde oppmerksomheten ved én ting. Tratak løser også opp spenninger rundt øynene og gjør det lettere å visualisere.

Meditasjon:
Etter de første 6 gangene på grunnkursene i Yoga og meditasjon blir du introdusert til de første trinnene i meditasjonen Indre Stillhet (Antar Mauna) og Energiens kilde (den lille Ajapa japa). På fortsetterkurset går vi videre med flere trinn og lengre meditasjonsforløp.

Målgruppe for kurset:
Alle som ønsker grunnkurs i yoga & meditasjon