Yoga for gravide - grunnkurs



Sted: Yogaskolen i Bergen
          Hordaland, Bergen
Kursadresse: Strandgaten 201, 5004 Bergen (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid:
Onsdager kl 18:45 - 20:15
Torsdager kl 16:45 - 1815
Varighet: 6 uker
Pris: 1.500

Vi tilbyr grunnkurs i yoga for gravide. Yoga er en behagelig måte å trene kroppen sin på når du er gravid, men yoga er mer enn det. På mine kurs lærer du også hvordan du kan bruke yogastillinger til å øve deg på å oppleve smerte på en god måte.

Innhold:
Du lærer hvordan pusten hjelper deg til å være avspent og du lærer en god pusteteknikk du kan bruke under fødselen. Kurset er et forløp med progresjon. Vi starter med enkle øvelser som er nyttige for gravide. Yoga styrker og myker opp kroppen. Øvelsene løser på en varsom måte opp for unødvendige spenninger. Velvære er noe av det første man merker som en virkning av yoga. Noen yogaprogrammer er mer krevende og nyttige med tanke på å komme i god form til fødselen.

I løpet av kurset blir ulike temaer tatt opp som smerte, pust, avspenning, fødestillinger og trening av bekkenbunnen. Siste kurskveld blir hele fødselsforløpet gjennomgått med veiledning om hvordan du kan bruke det du har lært som nyttige redskaper under fødselen. Ved å lytte til hva eksperter forteller om fødsler og barnepleie, kan vi få vite mye. Men det som vi har aller mest bruk for å vite, er at vi kan noe, at vi er noe, at våre egne fornemmelser og sunne fornuft er verd å stole på.

Et kurs i yoga for gravide bygger på praktisk erfaring - noe du virkelig kan få glede av både i løpet av svangerskapet, under fødselen og i tiden etter fødselen. Det gir ro og energi, overskudd og mot. Jeg har ofte møtt nybakte mødre på gaten som har fortalt meg at det virkelig var nyttig det de lærte på kurset. Også jordmødre har gitt tilbakemelding om at de rett og slett kan se at her har de en fødende som har gått på yogakurs.


Lærer: Audhild

Jeg har undervist gravide i yoga siden 1990 og var selv gravid i 1994. Da hadde jeg stor nytte av yoga i svangerskapet og under fødselen, som var helt annerledes enn da jeg fikk mitt første barn i 1983.

Målgruppe for kurset:
Gravide som ønsker grunnkurs i yoga