Stille yogaretrett på fjellet



Kursarrangør: Anahata Yoga
Sted: Jønnhalt Gjesteseter
          Oppland, Ringebu
Kursadresse: Kjønnåsvegen 357, 2630 Ringebu (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 6 dager
Pris: fra 6.490
Neste kurs: 13.09.2024 | Vis alle kursdatoer

10 dager med klassisk yoga, meditasjon og avspenning i vakker natur på Ringebufjellet, høyt løftet over Gudbrandsdalen, i forporten til Rondane. Du vil få anledning til å fordype deg i yoga, og å trekke deg tilbake fra hverdagen, - en skikkelig pustepause som gir påfyll og energi.

5 hele dager er satt av til å være i stillhet -dette er en mye brukt praksis innen yoga og meditasjon for å kunne fordype seg mer, lettere kunne observere sinnet og få mer ro. Gandhi mente dette var så bra at han praktiserte stillhet en dag i uka og sa det var den mest produktive dagen hans og da han var mest uthvilt!

Samarbeide mellom Anahata Yoga og Yogatid.
Lærere på kurset er Silje S. Indreeide og Sigrun Aaen Holst, begge med mer enn 10 års undervisningserfaring, og er kjent for å kunne tilpasse den klassiske yogaen den enkelte. Vi bruker tid på justeringer ved behov og er opptatt av å kunne finne alternative stillinger der en møter utfordringer i praksisen. Vi vil sette av tid til hvilende yoga og lengre yogastrekk som i yin yoga på noen ettermiddagsklasser.

Jønnhalt Gjesteseter
Stedet er en gammel seter med vakre tømmerbygninger som er oppgradert til dagens standard. Stedet har lange tradisjoner med seterdrift bakover i tida. Yogarommet ligger i den gamle låven og er fullt utstyrt med alt vi trenger til yogapraksis.


Rommene er plassert i det gamle fjøset eller i låven. Alle rom har eget bad. Du vil bo i enkeltrom, men om du reiser du sammen med noen kan dere bestille dobbeltrom. Er man et par får man dobbeltseng. Er man venner vil sengene være adskilt av en skillevegg / plate som står mellom sengene slik at man får hvert sitt private område eller man kan be om et av rommene med hems. Det finnes også trippelrom der en av sengeplassene er på hems. Pris for trippelrom er den samme som for dobbeltrom.


Ca annenhver dag fyrer vi opp i badstuen. Du kan kjøle deg ned underveis i en fin stor badekulp oppdemt i fjellbekken rett ved. Ankomstdagen er badstuen varm fra kl 15.00 - 17.00 og for de som ønsker det kan du starte oppholdet med å svette fra deg hverdagen.

Karmayoga
Det å engasjere seg i et arbeid for et felles gode, er kjent fra vår norske kultur som dugnad. Du vil utføre oppgaver som å rengjøre yogarommet, ta oppvasken, kutte grønnsaker til måltider, fyre badstuen og annet. I yogaen kalles dette karma-yoga, og har et videre perspektiv. Du øver deg på tilstedeværelse gjennom det praktiske arbeidet du utfører. Det å være aktiv og utadrettet er viktig når du fordyper deg i yoga og meditasjon. Det balanserer og gir energi til å gå mer innover i yogapraksisen. Karmayogaen organiseres slik at du kan jobbe trygt med god avstand i henhold til smittevernsreglene.

Hovedøkten med karmayoga vil være på formiddagen , men du vil også kunne ha noen praktiske oppgaver utover dagen. Karmayogaen organiseres på dag 1 og 2 av oppholdet slik at du har oversikt over dine oppgaver for hele uka.

Fjelltur
Venabygdsfjellet har mange gode turveier og merkede stier for både korte og lengre turer. Det er et spennende juv å utforske, og nærmeste fjelltopp tar en liten time å gå til og gir nydelig utsikt innover mot Rondane. Hit vil vi ha felles tur en av dagene. Når vi er kommet ut av stillheten arrangerer vi fellestur til Muen, se bildet i midten under, en kjent fjelltopp i Rondane på 1424 meter.
Du kan alltids velge å stå over fellesturer.

Målgruppe for kurset:
Kurset passer deg som er interessert i å fordype deg i den klassiske yogaen. Du kan være ny, men det er en fordel å ha noe erfaring med klassisk yoga fra før.

Kursmateriell:
Kursavgiften inkluderer opphold og mat

Vis flere tilsvarende kurs: