Stillasbyggerkurs 2 - 5 meter - E-læring



Kursarrangør: MTK Skolen AS
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Undervisningstid: Start når du vil!
Pris: 2500

Vi tilbyr stillasbyggerkurs 2 - 5 meter. Norske myndigheter innførte med virkning fra 1. januar 2016 nye regler om arbeid i høyden. Den største endringen gjelder nye opplærings krav for stillasmontører. Det er kapittel 17 i forskrift om utførelse av arbeid som nå er revidert.

Innhold:
Opplæring av stillasmontører deles nå inn etter stillasets høyde. Stillasmontører som skal bygge stillas over 2 meter skal ha opplæring. Opplæringen skal blant annet gjøre arbeidstaker i stand til å vurdere stillasmaterialets tilstand og behov for vedlikehold. I henhold til «Forskrift om utførelse av arbeid» nr. 1357, §17 - 5, skal arbeidsgiver sørge for at arbeidstakere som bruker stillas som arbeidsplattform for å utføre arbeid i høyden har fått opplæring i bruk av det aktuelle stillaset, herunder en gjennomgang av veiledningen for montering, bruk og demontering, jf. §17 - 8 andre ledd. Tilfredsstillende opplæring skal være gitt før arbeidet igangsettes.

Formål: Gi teoretisk opplæring til personell som skal montere, demontere, endre og kontrollere stillaser med øverste stillasgulv over to meter i standardoppstilling.

Følgende emner blir bl.a. gjennomgått:
• Forståelse av planer for montering, demontering eller endringer av det aktuelle stillaset
• Sikkerhet ved montering, demontering eller endringer av det aktuelle stillaset
• Tiltak for å redusere fallrisiko for personer og gjenstander
• Kontroll av stillas
• Sikkerhetstiltak i tilfelle væromslag
• Tillatte belastninger
• Kontroll av stillas

Etter kurs må du dokumentere min. 7,5 timer praksis med kompetent person, du kan også få praksis tiden hos oss i Tønsberg.

Målgruppe for kurset:
Personell som skal montere, demontere, endre og kontrollere stillas med øverste stillasgulv fra to til fem meter i standardoppstilling.

Bedriftsinternt:
Vi tilbyr også kurs ute hos bedrifter (forutsetter min. 5 personer)