Spanskkurs i Mexico



Sted: Guanajuato, Oaxaca, Playa del Carmen og Puerto Vallarta
          Utlandet, Mexico
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Ta kontakt for mer informasjon

Vi tilbyr spanskkurs i Mexico. Guanajuato i Mexico er en by med ca 120.000 innb., og byen er hovedstaden i provinsen. Dette er en av de historiske og kulturelt sett viktigste kolonibyene i Mexico.

Innhold:
Guanajuato ligger i den sentrale delen av Mexico, sør for det høye platået. I 1998 deklarerte UNESCO byen og de omkringliggende sølvminene for en "World Heritage Site". Selv om dette er en liten by, så har den mye å tilby, alt fra flotte kolonitids bygninger til moderne museum, sølvminer og Universitetet. Mange besøkende blir overrasket av byens sjarm og avslappende atmosfære, og gatene med de billedlige åpne plassene.

Guanajuato har også en meget prestisjefull og berømt festival for kultur, musikk, teater og dans, som heter Festival Internacional Cervantino (FIC). Den holdes hvert år iløpet av de to første ukene i oktober, og den tiltrekker artister og turister fra alle verdens hjørner. Guanajuato´s berømte "Underground Street", som offisielt heter Calle Miguel Hidalgo, er en nesten 3 km lang og sjarmerende gate som følger elveleiet til den gamle Guanajuato elven. Byen ligger i Bajo regionen, omringet av bakker og fjell som omkranser en stor skålformet ravine, som byen ligger i bunnen av.

Det er et kjent universitet her, som har en historie som er tett knyttet til tradisjonelle student musikk grupper og musikalske spaserturer i gatene, som heter "callejoneadas". Men Guanajuato er mye mer enn bare en studentby, det er en sikker by som slett ikke er farlig. Den har et behagelig klima med temp. fra 12 - 24 ºC om dagen og mye god mat. De som bor her er vennlige, glade og hjelpsomme. Det er en ungdommelig atmosfære som er dynamisk men samtidig rolig, med masse kulturelle muligheter for shopping, steder å besøke og avslappning.

Den er en av de uvanlige stedene som arkitektonisk sett kunne være en hvilken som helst middelalderby i Europa. De fleste flightene til Guanajuato Lufthavn går via Ciudad de Mexico Lufthavnen, og fra Guanajuato Lufthavn er det ca. 40 km avstand å kjøre. Det tar gode 30 minutter til sentrum. Guanajuato er et godt sted å studere spansk i Mexico. Byen er en liten og rolig universitetsby som kan sammenlignes med Granada og Salamanca i Spania, og det er langt fra turistmassene i Cancún og Cuenavaca.

SIOC har også kurs i byene Oaxaca, Playa del Carmen, Puerto Vallarta i Mexico.

Målgruppe for kurset:
Alle som ønsker spanskkurs i Mexico