Spanskkurs i Havana, Cuba



Sted: Havana
          Utlandet, Cuba
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Ta kontakt for mer informasjon

Vi tilbyr spanskkurs i Havana. Det første en gjerne tenker på når en hører om Cuba er ofte om Fidel Castro, salsa dans og musikk, cubanske sigarer, Guantanamo basen og Che Guevara. Men Cuba er så mye mer enn det.

Innhold:
Den er den største øya i Karibien, og et nydelig land fullt av livlige tradisjoner og et varmt velkommende folk. Landet blir gjerne beskrevet som en krokodille i form og måten det ofte fremstilles ovenfor USA. En gang sa nasjonalpoeten Nicolás Guillén, født i 1902, det slik: "Cuba soler seg i det karibiske hav som en grønn, søvnig krokodille, med øyne av vann og stein". Han ble i 1961 utnevnt til president for det nystartede UNEAC, og ledet det frem til sin død i 1989.

UNEAC står for "Unión de Escritores y Artistas de Cuba", og det er en av landets mest respekterte kulturorganisasjoner. Det fantastiske landskapet på Cuba er både frodig og variert, og har områder med urørt regnskog, nydelige fjelltur områder, og noen av de fineste strendene i verden. Cuba har historiske byer og mange rustikke landsbyer hvor "el guajiro", den tradisjonelle bonden fremdeles arbeider med sin hest og pløyer jordet, som om tiden har stått stille i over 50 år.

Det kubanske folket er helt unike, og til tross for økonomiske vanskeligheter og USA´s handelsblokkade, så stråler de av varme og gjestfrihet med en følelse av nasjonal stolthet og uavhengighet. Havana med sine 2.1 mill innb. er som en smeltedigel av kulturer, lukter, kaffe, rom, dans, musikk og strender. De mange bygningene er enestående i sitt slag og "Habana Vieja" - gamlebyen ble oppført på UNESCOs liste over verdens kulturarv i 1982.

Den en maleriske indre bydelen og den berømte Malecón boulevarden betraktes som "storstuen" i Havana., og her ser du mange par som nyter solnedgangen sammen. Vedado ble i sin tid bygd med Miami som forbilde, og betegnes i dag som byens beste strøk med tusenvis av "art deco" bygninger. Havanna er en nedslitt by, med både fattigdom og rikdom. Kanskje ikke så mye rikdom i penger, men i livsglede og et rikt ønske om noe bedre.

Går du til 6 og 8 gate i Vedado finner du en statue av John Lennon fra The Beatles. Her er påskriften "You may say I´m a dreamer, but I´m not the only one" fra "Imagine" oversatt til spansk på statuen. Mange er uenige om betydningen, men den beskriver det cubanske samfunnet på en fin måte. Drømmen og ønsket etter noe annet og bedre...

Vår skole er litt annerledes en hva du gjerne forbinder med en skole. Enforex samarbeider med Study Team Cuba som er anerkjent av kulturdepartementet på Cuba. Undervisningen holdes enten i huset til vertsfamilien eller i minigrupper ved et av kulturhusene i byen. Gjennomsnitts alderen for studentene er 30 år. Vertsfamiliene våres bor i Vedado, som ligger litt vest for sentrum.

Målgruppe for kurset:
Alle som ønsker spanskkurs i Havana

Vis flere tilsvarende kurs: