Smitteforebyggende renhold - nettkurs



Kursarrangør: Fagakademiet AOF
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Undervisningstid: kl 08:30 - 11:30
Varighet: 3 timer
Pris: 1.290

Vi tilbyr digitalt kurs om smitteforebyggende renhold. Formålet med kurset er å lære om hygiene, smittevern og definisjoner og kunne ta avgjørelser om metoder for smittevern og smitteforebyggende renhold.

Digitalt kurs:
Kurset gjennomføres som et tretimers digitalt kurs med toveis kommunikasjon med kursholder. God anledning til å stille spørsmål underveis.

Innhold:
Hygiene og smittevern har stort fokus for tiden. Dette kurset inneholder de viktigste tiltak og rutiner som du må kjenne til i ditt arbeid, enten du er renholder eller jobber direkte med mennesker, for eksempel innen helse og omsorg.

Agenda:
• De vanligste problemmikrobene
• Unngå smittespredning ved å øke fokuset på egenhygiene
• Hva betyr ren og uren sone
• Hva er god renholdshygiene
• Hvilke overflater må rengjøres og med hvilke metoder
• Definisjoner for rengjøring, desinfeksjon og sterilisering

Foreleser: Siriann A. Tvedt

Siriann har lang og bred erfaring innen renholdsyrket helt fra 1985, med ulike lederroller siden 2000. Siriann har alltid holdt seg oppdatert med sertifiseringer og kompetanse, og var i 2011-2018 leder for Fagseksjonen ved Hospitaldrift Renhold i Helse Bergen. Hun har spisskompetanse på hygiene og smitteforebygging. Hun har sitt eget firma Renhold- og Hygienekompetanse, og benyttes mye som rådgiver og foreleser.

Målgruppe for kurset:
Renholdere, pleiemedhjelpere, assistenter / medarbeidere som har kombinerte stillinger i serviceyrker tett opp mot renhold (kjøkken / kantine / vaskeri).

Kursmateriell:
Du vil i god tid før kurset få tilsendt på e-post all nødvendig informasjon om pålogging og teknisk løsning. Du vil også få tilsendt en pdf-fil med foreleserens presentasjon, slik at du kan følge den både direkte, men også ha som et verktøy til senere bruk.