Salgsteknikk og salgspsykologi - nettkurs



Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Studie / yrkesutdanning (7,5 studiepoeng)
Undervisningstid: Oppstart hver dag hele året
Varighet: 18 måneder
Pris: 11.950

Vi tilbyr nettbasert kurs i salgsteknikk og salgspsykologi. Salgskompetanse er etterspurt på tvers av bransjer, og dette emnet gir deg analytiske forståelsesrammer og konkrete verktøy for verdibasert salg og utvikling av langsiktige kunderelasjoner.

Beskrivelse:
Salgsteknikk og salgspsykologi er verdifull kompetanse i mange sammenhenger og bransjer, og i dette emnet lærer du om hvordan du kan skape lønnsomme og langsiktige kunderelasjoner. Salg i bred forstand handler om kundeforståelse, kommunikasjon, relasjonsbygging og verdiskaping, og kan dreie seg om både salg av produkter, tjenester, ideer eller støtte. Derfor er denne kompetanse verdifull i mange ulike stillinger.

Dette emnet tar for seg både salgsforberedelse og salgsutøvelse, og er bygget opp rundt kjøps- og salgsprosessen med vekt på bedriftssalg. Betydningen av salgsetikk og kommunikasjon er sentrale tema i emnet, og du blir kjent med grunnleggende salgspsykologiske prinsipper. Emnet gir deg en bred verktøykasse med konkrete teknikker for alle deler av salgsprosessen, fra forberedelse og prospektering via kundemøter og salgsutøvelse til avslutning og oppfølging. På denne måten får du både teoretisk grunnlag og praktiske ferdigheter innenfor salg og selgerrollen.

Gjennomgående i emnet er eksempler fra arbeidsliv og konkrete salgssituasjoner, og du møter rikelig med refleksjonsoppgaver og praktiske oppgaver underveis i emnet.

Emnet omfatter fem hoveddeler:
1. Salgsrollen, rolleforståelse og etikk
2. Kommunikasjon
3. Kjøpsprosesser og salgsforberedelse
4. Salgsmøte og presentasjon
5. Avslutning og oppfølging

Læringsutbytte
Forventet læringsutbytte omfatter forståelse for verdibasert salg, med fokus på hva produkter og tjenester kan gi og bety for en bedriftskunde. Du lærer også om betydningen av kommunikasjon, fleksibilitet og tilpasning i et marked som er i kontinuerlig forandring, og du settes i stand til å planlegge, organisere og gjennomføre målrettet salgsinnsats i forskjellige sammenhenger og ut fra forskjellige kundebehov.

Undervisningsform:
Nettstudier gjør det mulig for deg å studere når du vil, hvor du vil. Det er en fleksibel studiemetode, som gjør at nettstudier kan tilrettelegges for enhver timeplan og situasjon. Vi bruker læringsportalen Canvas.

Her finner du blant annet:
• Forelesningsvideoer
• Oversikt over pensum og studieløp
• Læringsmål
• Planleggingsverktøy
• Øvingsoppgaver
• Innleveringsoppgaver
• Mulighet til å kommunisere med din personlige veileder og medstudenter m.m.

Gjennomføring:
Gjennomføringen er basert på arbeid med pensum, veiledningstekster, videoforelesninger, øvingsoppgaver, innsending av obligatoriske oppgaver, samt gjennomføring av en skriftlig eksamen. Fagstoffet i læringsportalen er ordnet i en bestemt rekkefølge, slik at du lett forstår hva du skal gjøre til enhver tid. Du vil gjennom studietiden din ha tilgang på veileder i emnet. Veileder vil også gi deg tilbakemeldinger på de obligatoriske oppgavene du leverer i løpet av studietiden. Ettersom dette er et nett-emne forutsettes det at du har tilgang til en PC / Mac med oppdaterte nettlesere.

Målgruppe for kurset:
Alle som ønsker nettbasert kurs i salgsteknikk og salgspsykologi

Opptakskrav:
For å kunne søke på dette emnet må du møte ett av kravende nedenfor:
• Generell studiekompetanse
• Generell studiekompetanse etter fagopplæring med fag / svennebrev eller yrkespraksis og utdanning etter 23/5 regelen
• Realkompetanse

Dokumentasjonsfrist:
• Du må sende inn dokumentasjon som bekrefter at du er kvalifisert for opptak i løpet av en måned

Kursmateriell:
Du må selv kjøpe pensumbøkene til emnet. Du står fritt til å kjøpe bøkene hvor du selv vil. Vi har samlet noen tips om hvor du kan kjøpe nye og brukte pensumbøker på nett.

Eksamen / sertifisering:
Skriftlig oppmøteeksamen - varighet 72 timer