Rekruttkurs



Kursarrangør: Karmøy Svømmeklubb
Sted: Ta kontakt for informasjon
          Rogaland, Karmøy
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 45 minutter

Rekruttkurs (innebærer utdrag av merkene sjøløve, delfin og hai). Etter endt rekruttkurs må barnet godkjennes av instruktør før en blir tatt opp som rekruttsvømmer i klubben. Barnet må ha klart selmerket for å starte på rekruttkurs

Hovedmål:
1. Kunne svømme 200 meter crawl uten stopp og med riktig vending
2. Kunne svømme minst 100 meter rygg uten stopp og med riktig vending
3. Kunne utføre delfinbevegelsen
4. Kunne grunnleggende livredning i vann

Delmål:
• Repitisjon av crawl og rygg oppbygning
• Distansesvømming rygg/crawl
• Kunne vendinger inkludert kicking under vann
• Kunne utføre 10m delfinbevegelse på mage og rygg i vannflaten, med armer langs siden og med armene strukket foran hodet
• Kunne svømme 10m en-arms butterfly med 4 kick pr armtak (syklus)
• Kunne utføre 8 butterflybeinspark under vann med god linjeholdning
• Kunne utføre undervannskick, starter og alle vendinger med god teknikk
• Kunne svømme med klær og trå i vannet

Etter endt rekruttkurs må barnet godkjennes av instruktør før en blir tatt opp som rekruttsvømmer i klubben. Barnet må ha klart selmerket for å starte på rekruttkurs. Kursdeltagere til og med 12 år er forsikret gjennom barneidrettsforsikringen. Kursdeltagere over 12 år bør/skal løse lisens hos Svømmeforbundet slik at de er forsikret gjennom NSF.

Det er viktig at barnet meldes på rett nivå på svømmekurs. Dersom barnet synes kurset er for enkelt, faller motivasjonen. Dersom barnet er meldt på et kurs med for vanskelig nivå, mister barnet følelsen av mestring. Ta ev. kontakt pr telefon/sms/mail dersom du har spørsmål angående nivå. Undervisningen går kontinuerlig gjennom hele skoleåret. Barna avanserer til neste nivå når de mestrer målene på hval.

På de ulike svømmekursene i regi av Karmøy svømmeklubb, vil det være mulig å ta flere av ferdighetsmerkene på ett og samme kurs. På den måten vil en ivareta individuell opplæring. Dersom eleven ikke klarer for et ferdighetsmerket i løpet av kurset, vil en allikevel få en anerkjennelse for gjennomført kurs i form av vannmerket. På rekruttkurs vil det være mulig å ta distansemerker (25 meter, 100 meter, 200 meter, 500 meter, 1000 meter).

Målgruppe for kurset:
For barn som ønsker å gå videre på svømmekurs

Kursmateriell:
Må ha med svømmebriller og badehette

Vis flere tilsvarende kurs: