Rekruttering og selektering - nettkursKursarrangør: Nettbasertekurs.no
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Undervisningstid: Start når du selv vil
Varighet: 12 måneder
Pris: 690

Vi tilbyr kurs i rekruttering og selektering. Lær hvordan du skal rekruttere riktig person til riktig stilling. Det er kanskje den vanskeligste jobben du har som leder, og feilansettelser koster deg mye tid, energi og penger. Kurset vil øke sannsynligheten for at du velger riktig på første forsøk.

Her går vi igjennom hele ansettelsesprosessen fra A til Å. Kurset begynner med en behovsanalyse og hvordan du skal tiltrekke deg riktige kandidater. Etter det gjør vi en jobbanalyse, for å undersøke hvilke arbeidsoppgaver som må gjøres, hvilken kompetanse som kreves og egenskaper som er nødvendig for å oppnå suksess i jobben. Deretter ser vi på personprofiler fra personlighetstester. Her lærer du hva du bør se etter og hvordan du bør sette sammen ulike egenskaper i et team.

Under «prediktiv selektering» ser vi på hvilke selekteringsmetoder som har størst sannsynlighet for å si noe om hvor god kandidaten faktisk er til å utføre de oppgavene som er viktig. Du vil være intervjuteknikker og effektiv referansesjekk. Helt til slutt ser vi på ansettelsen og hvordan mottakelsen bør være av den nye kandidaten, for at personen skal lykkes og få en best mulig start i den nye jobben.

Innhold:
• Tiltrekking og behovsanalyse
• Jobbanalyse - arbeidsoppgaver, kompetanse og egenskaper
• Personprofil og seleksjon
• Prediktiv selektering
• Intervjuer og intervjuteknikk
• Personlinghetstester og referansesjekk
• Ansettelse og tiltredelse

Kursholder:
Kursholderen er Eva Solem fra Turnaround AS. Hun har 18 års erfaring fra rådgivning innen organisasjonsutvikling. Turnaround AS er et konsulentfirma bestående av ledere fra norsk og internasjonalt næringsliv. Hun er spesialist innen HR og holder jevnlig kurs innen temaer som rekruttering, omstillingsprosesser, konflikthåndtering, team ledelse og ledelse av flerkulturelle team.

Kursdetaljer:
Dette kurset varer i 1 time og 6 minutter og er fordelt på 7 videoer. Kurset er tilgjengelig i 12 måneder og du kan se videoene så mange ganger du ønsker i løpet av perioden.

Målgruppe for kurset:
Alle som ønsker kurs i rekruttering og selektering

Forkunnskaper:
• Du trenger ingen forkunnskaper

Språk:
• Kurset er på norsk

Eksamen/sertifisering
Kursbevis