Pilates - nybegynner / medium nivå



Kursarrangør: Attic AS
Sted: Attic AS - Bygg D
          Buskerud, Drammen
Kursadresse: Skogliveien 4, 3047 Drammen (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Tirsdager kl 18:00 - 19:00

Vi tilbyr pilateskurs på nybegynner og medium nivå. Dette er en treningsform som gjennomføres med øvelser ved bruk av egen kroppsvekt. Fokuset er konsentrert om kjernemuskulaturen i mage og rygg. Øvelsene utføres nøye, rolig og stabilt.

Litt om Pilates:
Pilatesmetoden ble utviklet av tyskeren Joseph Pilates som var overbevist om at den moderne livsstilen var årsaken til økende dårlig helse. Etter en barndom med astma og dårlig helse, trente han seg opp og allerede i en alder av 14 år viste han stor styrke og bedret helse. Under første verdenskrig benyttet han sin idrettsbakgrunn til å videreutvikle treningsmetoden “Contrology”, og jobbet bl.a da med opptrening av skadede soldater. Treningsmetoden fikk senere navnet “Pilates”, og er basert på at sinnet skal kontrollere musklene.

Øvelsene benytter dyp kontrollert pustemetode for å bedre styrke i overkropp og abdomen (kjernestyrke). I 1925 flyttet Joseph Pilates til New York hvor han åpnet sitt eget studio og videreutviklet sitt system. Teknikken ble raskt plukket opp av dansere, bl.a Martha Graham og Georg Balanchine. I dag er teknikken en svært anerkjent treningsmetode fra rehabiliterende trening til for idrettsatleter.

Innhold:
Gjennom Pilatestrening kan du oppnå følgende:
• Økt kroppsbevissthet
• Bedret pust
• Mindre muskelspenninger
• Klarere muskeldefinering
• Sterkere muskler
• Bedret kroppsholdning
• Økt energi
• Stressreduksjon og lavere blodtrykk

Målgruppe for kurset:
Pilates passer for alle uansett alder, fysisk status og treningsbakgrunn

Nivå: Nybegynner og medium nivå

Kursmateriell:
Du kan trene i hva du ønsker, men lett dansetøy, elastisk eller løstsittende tøy er best. Attic Shop ved siden av resepsjonen har både treningstøy og forskjellige sko.

Vis flere tilsvarende kurs: