Påbygningsstudier - Fysisk aktivitet og funksjonshemming



Kursarrangør: Norges Idrettshøyskole
Sted: Beitostølen
          Oppland, Nord-Aurdal / Fagernes
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Studie / yrkesutdanning (60 studiepoeng)
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 1 år
Pris: 930 pr semester

Det ettårige påbygningsstudiet fysisk aktivitet og funksjonshemming lærer studentene å legge til rette for fysisk aktivitet, idrett, kroppsøving og friluftsliv (også kalt bevegelsesaktiviteter) for mennesker med ulike funksjonshemminger.

Innhold:
Studiet har en pedagogisk og praksisnær tilnærming. Studentene skal engasjere seg i og reflektere over de møtene som oppstår mellom pedagogen, deltageren, bevegelsesaktiviteten og konteksten. Det blir først og fremst lagt vekt på sosiokulturelle og fenomenologiske perspektiver av funksjonshemming. Etter avsluttet studium skal studentene være kvalifiserte for arbeid med mennesker med funksjonshemming og bevegelsesaktiviteter innen rehabilitering, pedagogiske virksomheter, idrett og psykisk helsevern.

Arbeidsformer og organisering:
Studiet blir gjennomført i samarbeid med Beitostølen helsesportsenter (BHSS). Studentene vil i løpet av høstsemesteret totalt oppholde seg der i 6 uker: 2 uker undervisning tidlig høst og 4 uker praksis senere på høsten. NIH skaffer gratis bolig til studentene i disse 6 uker i nærheten av Beitostølen helsesportsenter.

Studentene vil delta i ulike former for undervisning og praksis. Undervisningen skjer både i plenum og i grupper der det arbeides med sentrale tekster og reflekteres over teori og erfaringer som blir gjort i praksis. Det blir lagt stor vekt på studentaktive læringsformer. Det er derfor forventet at studentene er tilstede også utenom den timeplanfestede undervisningen.

Målgruppe for kurset:
Fysisk aktivitet og funksjonshemming er studiet for deg som ønsker å arbeide i skole, barnehage, rehabilitering, psykisk helsevern, idretten eller frivillige organisasjoner med personer som trenger spesiell tilrettelegging i fysisk aktivitet, kroppsøving, idrett eller friluftsliv.

Opptakskrav:
• Fysisk aktivitet og funksjonshemming

Politiattest:
Dette er en utdanning hvor det kreves politiattest for å delta i praksisopplæringen. Søkere som får tilbud om studieplass, må legge fram politiattest ved studiestart.

Tuberkulosetesting:
Studenter ved denne utdanningen plikter å gjennomgå undersøking for tuberkulose, og levere egenerklæringsskjema for tuberkulosetesting ved studiestart. Mer info finner du på NIH sine sider under medisinsk testing.

MRSA:
Studenter ved denne utdanningen plikter å gjennomgå undersøking for meticillinresistente gule stafylokokker, og levere egenerklæringsskjema for MRSA ved studiestart. Mer info finner du på NIH sine sider under medisinsk testing.