Cortado holder kurs for kafeer og restauranter. Det gis grundig opplæring i generelle teknikker, og man får den informasjon og trening som kreves for profesjonelle baristaer. Kursdeltakerne får også et eksemplar av boken "Kaffe", som inneholder oppskrifter og informasjon om kaffe.
Kursene tar for seg alt fra variasjon i espressobaserte kaffedrikker til effektivisering av servering og riktig vedlikehold av maskiner.
Teori:
Premisser som må være oppfylt for å lage en espresso. Teknikker som sparer tid, øker omsetningen og gir baren en profesjonell atmosfære.
Øvelser:
Serveringsteknikker og utvikling av lokalt serveringskonsept der vi tar med barens eksisterende interiør og service. Innstilling av kvern og maskin, samt opplæring i baristateknikker som sørger for effektiv og nøyaktig utføring av arbeidet. Rens og vedlikehold av maskinen, som vil gjøre service og dyre reparasjoner unødvendige. Opplæring i steaming av melk og alle grunnleggende kaffedrikker.
Drikker:
Alle drikker vil bli gjennomgått, og deretter får hver deltaker guidet praktisk undervisning. Etter kurset skal hver deltaker kunne lage espresso, espresso lungo, espresso ristretto, espresso con panna, espresso macchiato, cortado, cafè au lait, cappuccino, caffè latte, ulike kaffedrikker med sirup, shakerato og iskaffe.
Antall deltakere: 3-5