Kurs i ISO 22000 inkl. tilleggskrav for FSSC 22000



Kursarrangør: Standard Norge
Sted: Standard Norge
          Oslo, Lilleaker
Kursadresse: Lilleakerveien 2A, 0283 Oslo (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 2 dager

Vi tilbyr kurs i ISO 22000 inkl. tilleggskrav for FSSC 22000. Forbrukere, kunder og myndigheter stiller stadig høyere krav til trygg mat. Et viktig verktøy for å tilfredsstille disse kravene er standarden ISO 22000.

Innhold:
Lær å bygge opp og vedlikeholde et ledelsessystem for næringsmiddeltrygghet og hva som kreves for å oppnå FSSC 22000-sertifisering. Du vil sitte igjen med en god forståelse av kravene til å bygge opp, drifte og vedlikeholde et system for næringsmiddeltrygghet som er i tråd med ISO 22000. Deltar du begge dagene, vil du ha et godt grunnlag for å etablere et ledelsessystem som kan sertifiseres etter FSSC 22000.

Program:
Kurset er fordelt på 2 dager. Første dagen omhandler ISO 22000 og andre dagen gjennomgås kravene for FSSC 22000.

Dag 1: - Denne dagen får du en innføring i kravene i ISO 22000 for etablering og drift av et praktisk ledelsessystem for trygg mat tilpasset din virksomhet uansett størrelse og rolle i forsyningskjeden. Vi går gjennom standarden med aktuelle eksempler og det blir gjennomført gruppeoppgaver med søkelys på viktige elementer i standarden. Det blir i tillegg anledning til å diskutere problemområder.

Dag 2: - Denne dagen får du en gjennomgang av tilleggskrav for å oppnå den GFSI-anerkjente sertifiseringen FSSC 22000. Her gjennomgås krav til grunnforutsetninger for matproduksjon beskrevet i ISO/TS 22002-1, samt de tilleggskrav som FSSC-organisasjonen har definert.

Foreleser: Torill Strand

Torill Strand er sertifisert revisjonsleder for ISO 9001, ISO 14001 og ISO 22000 og har mange års erfaring med GFSI-anerkjente standarder som FSSC 22000 og BRC Food, CoC-sertifiseringer som MSC CoC, ASC CoC og GLOBALG.A.P. CoC. Torill har også god kjennskap til standarder for fôr-, fôringredienser og akvakultur (for eksempel GLOBALG.A.P. CFM / GLOBALG.A.P. IFA / FEMAS).

Målgruppe for kurset:
Kurset egner seg godt for ledere, kvalitetsledere og de som har funksjoner i virksomheten hvor trygg mat inngår som et krav, f.eks. medlemmer av HACCP-grupper. Dette kurset passer også som en innføring for virksomheter som ønsker å sertifiseres etter ISO 22000/FSSC 22000.

Kursmateriell:
Kursavgiften inkluderer vannmerket standard og kurshefte. Ved fysisk kurs inkluderes også lunsj, kaffe og te.