Kali Self Defence fra 16 årSted: Kristiansand Kampsport Senter
          Vest-Agder, Kristiansand
Kursadresse: Ægirs vei 10, 4632 Kristiansand (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Tirsdager og torsdager, kl 18:00 - 19:00
Varighet: 1 sesong

Vi tilbyr kurs i Kali Self Defence for + 16 år. Kali Self Defence (KSD), er et allsidig selvforsvarsystem i et moderne miljø. Det forventes ingen forkunnskaper eller fysisk form av den som ønsker å trene Kali. Utøverne er både kvinner og menn, som oftest et sted mellom 20 og 50 år.

Kali Self Defence er i hovedsak basert på Filipinske og Sørøst-asiatiskekampsport som Kali, Arnis, Eskrima og Silat. Det brukes også aspekter og treningsmetoder fra Jeet Kune Do, Karate, Muay Thai Boran, Krav Maga og Jiu Jitsu. Dette gjør at Kali Self Defence blir en allsidig, effektiv og spennende kampsport å trene. Filosofien bak KSD er at kampsport handler om noe mer enn bare fysiske ferdigheter. Fokus, måloppnåelse, selvtillit og egenutvikling er en integrert del av ideologien og læringen som utøveren skal kunne bruke også utenfor matta.

Innhold:
I en kombinasjon av trening med tomme hender og våpen vil utøveren utvikle fart, koordinasjon, utholdenhet, styrke og reflekser som bygger opp under selvforsvar og kampferdigheter. Sparketeknikkene er stort sett lave samt teknikker med knærne. Mye av sparketeknikkene kan ligne på thaiboxing eller kickboxing, men lave. Det er viktig at teknikkene skal kunne utføres uten å måtte varme opp eller å være spesielt myk, noe som gjør at de lettere kan brukes i en evt. selvforvarsituasjon. Du lærer også hvordan du kan beskytte deg ved å benytte dagligdagse "våpen" som mobiltelefoner, vesker osv.

Instruktør:
Hovedinstruktøren Richard Haye, er gradert til 6. dan svart belte innen denne stilarten. Utover 30 + år med kampsportstudier er Richard også utdannet lærer og motivasjonscoach. Han er sertifisert og høyt gradert i alle kampsporter som influerer KSD.

Målgruppe for kurset

Ungdom/voksne fra 16 år som ønsker å lære Kali Self Defence

Kursmateriell

Av bekledning bruker ikke vanlige drakter, men svarte bukser og Kali Self Defence T-skjorter.