Ønsker du å studere idrett og samtidig jobbe som frivillig bistandsarbeider i andre kulturer? Studiet gir deg innsikt i forholdet mellom idrett og internasjonalt utviklings- og fredsarbeid, i andre kulturer og i idrett som kulturfenomen.
Innhold:
Studiet gir deg et reflektert forhold til bistandsproblematikk og kultur, med et spesielt fokus på de muligheter og begrensninger idrett og fysisk aktivitet har i denne sammenhengen. Du vil bl.a. være med å utvikle idrettsbistandsprosjekter, veilede lokale trenere / ledere i organisering av idrettsaktiviteter og bistå lærere i kroppsøving.
I løpet av dette studiet vil du få kjennskap til:
• Norsk bistands- og idrettsbistandspolitikk
• Forholdet mellom idrett og internasjonalt utviklings- og fredsarbeid
• Idrett i Afrika og evt. andre kontinenter
• Idrett som kulturfenomen
Studiet består av et:
• Innføringsemne (10 sp)
• Undervisning i Sør Afrika - University of Western Cape (10 sp)
• Praksisopphold (7 - 12 mnd.)
• Oppgaveskriving (40 sp)
Praksis:
Frivilligarbeidet bygger på stor grad av ideell innsats og gjennomføres som frivillig i et samarbeidsland i regi av Norges idrettsforbund (NIF), eller andre organisasjoner. Arbeidsoppgavene består blant annet i å bistå lærere i kroppsøving, veilede lokale trenere / ledere i organisering av idrettsaktiviteter og administrativt arbeid i idrettsorganisasjoner. Les om Camilla Grandes og Raymond Bommens erfaring fra arbeid i Afrika.
Søknadsprosedyre:
NIF organiserer og finansierer praksisoppholdet for studenter som ønsker å reise ut gjennom Idrettens Fredskorps. Ønsker du å reise som idrettsfrivillig gjennom Idrettens fredskorps, må søknad sendes til NIF innen 1. april. Ønsker du å reise som idrettsfrivillig gjennom andre organisasjoner må du ta kontakt med programansvarlig ved NIH innen 1. april.
Videre studier:
Studiet kan inngå som en del av en bachelorgrad i idrettsvitenskap, og kvalifiserer da for opptak til master i idrettsvitenskap. Institutt for idrett og samfunnsvitenskap kan tilrettelegge for studenter som ønsker å studere idrett, kultur og utviklingssamarbeid på mastergradsnivå innenfor fagemnene idrettssosiologi, idrettshistorie /-filosofi og Sport Management.
Målgruppe for kurset:
Alle som ønsker påbygingsstudie om idrett, kultur og utviklingssamarbeid
Opptakskrav:
• Idrett, kultur og utviklingssamarbeid