Helsekostveileder - nettkursKursarrangør: Tunsberg Medisinske Skole
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Undervisningstid: Start når du selv vil
Varighet: 8 - 12 måneder
Pris: 8.900

Vi tilbyr kurs i helsekostveileder som nettkurs. Målsettingen med dette studiet er at du skal bli faglig dyktig innen produktkunnskap, kundebehandling og veiledning.

På grunn av økt konkurranse fra nettbutikker og dagligvare, og stadig flere kunnskapsrike kunder og klienter, stilles det i dag høye krav til helsekostansatte og terapeuter. Ved å studere til helsekostveileder vil du lettere kunne gi råd til kunder og klienter angående kosttilskudd ved ulike helseproblemer. Dette mener vi er avgjørende for å lykkes i butikk og som terapeut.

Du skal lære å selge med hjertet slik at kunden forlater butikken, og klienten forlater konsultasjonen, blid, fornøyd og med følelsen av å ha fått dekket sine behov. Du vil også lære om matens betydning for helsen, og hvordan mat og kosttilskudd kan kombineres for best mulig helse. Interessen for kosttilskudd og naturlige produkter har økt mye de siste årene, og helsekostbransjen er i vinden som aldri før.

Studiet er delt inn i 8 temaer. Det er beregnet at du skal bruke 4 uker på hvert tema slik at hele studiet kan fullføres på ca 8 måneder. Du har tilgang i ca 12 måneder slik at du kan bruke lengre tid og legge inn noen ferier dersom du ønsker.

Etter fullført studium har du kunnskap om:
• De viktigste lover og regler. Vi har lagt vekt på regler rundt merking og markedsføring, og hvilke råd du har lov å gi til kunder
• God kundebehandling og veiledning
• De fleste kosttilskudd og andre produkter som blir solgt gjennom helsekostforretninger, hvilke situasjoner de passer til og hvordan de brukes.
• Interaksjoner, spesielt mellom kosttilskudd og medisiner. Bivirkninger og kontraindikasjoner
• Opptaksmekanismer, fordøyelse, ulike kjemiske forbindelser i kosttilskudd og tidspunkt og kombinasjoner for best mulig opptak.
• Kosthold tilpasset ulike målgrupper
• Utbredte helseproblemer og hvilke tiltak som kan anbefales
• Bruk av relevante oppslagsverk: når, hvordan og hvorfor bør de brukes

Målgruppe for kurset

Helsekostveileder er utviklet spesielt for deg som jobber innen helsekostbransjen, men passer for alle som er interessert i faget. Studiet er kjedenøytralt og kan tas uansett hvilken helsekostkjede du jobber for. Det passer også for deg som er leverandør / distributør og ønsker en bredere kompetanse innenfor faget.

Eksamen / sertifisering

Det er en quiz og en innsendingsoppgave til hvert tema. Quiz rettes automatisk, mens innsendingsoppgavene rettes av lærer og du får en grundig tilbakemelding. Flere av innsendingsoppgavene er case-oppgaver som er knyttet opp mot situasjoner du vil møte i en helsekostbutikk. Oppgavene vurderes med bestått / ikke bestått. Du må bestå alle quizzene og oppgavene for å få vitnemål. Du får vitnemål med tittelen Helsekostveileder TMS etter gjennomført og bestått studium.