HMS kurs for verneombud og arbeidsmiljøutvalg



Kursarrangør: Norsk HMS senter
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Undervisningstid: Online HMS kurs
Varighet: 2 timer
Pris: 899

HMS-Kurs for verneombud på nett gir verneombud og medlemmer av Arbeidsmiljøutvalget (AMU) opplæringen som er nødvendig for at de skal kunne utføre sine verv på en forsvarlig måte.

Arbeidsmiljøloven § 5-6

HMS-Kurs for verneombud på nett gir verneombud og medlemmer av Arbeidsmiljøutvalget (AMU) opplæringen som er nødvendig for at de skal kunne utføre sine verv på en forsvarlig måte. Det gir kunnskap om gjeldende lover og regelverk og hvordan man kan vurdere aspekter ved helse, miljø og sikkerhet på egen arbeidsplass. Videre gir det innsikt i rollefordeling og hvordan å gå fram for å utøve sin rolle som verneombud, for eksempel i møte med problematiske forhold.

Verneombudet har i følge arbeidsmiljøloven § 6-5 krav på opplæring i HMS, og det er arbeidsgiver som både skal sørge for å tilrettelegge for dette og dekke kostnadene.

Normalt sett kreves det at verneombuds kurs skal være på minst 40 timer, men i spesielle tilfeller kan partene i en virksomhet avtale kortere opplæringstid. Vår nettbaserte opplæring er et alternativ til det standard 40-timers HMS-kurset for verneombud. Vi har fokusert på å presentere innholdet på en mest mulig effektiv måte! På kort tid gir kurset den nødvendige kompetansen for å forstå hva HMS-arbeid er, hvorfor det er viktig og hvordan man kan arbeide for å ivareta det.