HMS for ledere (§3 - 5) - nettkurs



Kursarrangør: SMB Norge
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Undervisningstid: Start når du selv vil
Varighet: 4 timer, 30 minutter
Pris: 3,100

Vi tilbyr HMS-opplæring for ledere og mellomledere som nettkurs. Dette kurset dekker kravet om HMS-opplæring for arbeidsgiver i henhold til arbeidsmiljøloven §3 - 5. I tillegg til å dekke dette lovkravet, passer kurset også for andre ledere.

Kursinnhold:
• Et arbeidsliv i endring
• Arbeidsmiljøloven
• Risikostyring
• Frisk nok til å jobbe
• Systematisk HMS arbeid

En felles kunnskapsforståelse innen HMS, som dette kurset gir, er viktig, og Norsk Industri anbefaler derfor bedrifter å gi alle ledere denne HMS-opplæringen.

Innovativt og interaktivt:
Gjennom ulike moduler blir du tatt med på en reise i bedriften HelMax Systemer AS sin arbeidshverdag. Film og interaktive øvelser gjør kurset lærerikt og engasjerende. Du møter ansatte i HelMax i ulike situasjoner knyttet til helse, miljø og sikkerhet. Situasjoner som du helt sikkert kan kjenne igjen fra egen arbeidshverdag.

Anbefalt samling:
En god opplæring i HMS bør i tillegg til e-læringskurset også inneholde en samling. Her kan bedriften selv diskutere ulike problemstillinger og utfordringer knyttet til virksomheten. En slik samling kan gjerne arrangeres av bedriften selv / bedriftshelsetjenesten. Norsk Industri bistår gjerne med fasilitering og / eller kursholder.

I tillegg gis en kort gjennomgang av verneombudsrollen, Arbeidsmiljøutvalget, psykososialt arbeidsmiljø, rusmisbruk, ergonomi og organisasjon, ledelse og samarbeid.

Målgruppe for kurset:
Øverste leder og andre ledere

Kursspråk:
• Norsk eller engelsk

Eksamen/sertifisering:
Avsluttende test i hver modul