HACCP Innføring - Level 2 - nettkurs



Kursarrangør: Aquatiq Consult
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid: kl 08:30 - 12:30
Pris: 5.800

Dette kurset er det første nivået i vår HACCP-opplæring. Kurset passer for alle i matrelaterte virksomheter, som har gjennomgått opplæring i hygiene og mattrygghet. Kurset er en starthjelp for å bli kjent med selve HACCP-metodikken.

Innhold:
HACCP handler om å etablere en struktur for å forhindre tilførsel, smitte og overlevelse av næringsmiddelfarer i produkt. Uten denne strukturen er det lett at det smeller, med de konsekvenser det kan medføre.

HACCP-metodikken har vist seg som svært effektiv for å redusere risiko, og har derfor fått internasjonal anerkjennelse både av myndigheter og kunder. Derfor er det også slik at alle virksomheter som produserer og selger mat, både store og små, er pålagt å innføre systemer for å produsere trygg mat. Hjertet i systemet er HACCP.

Suksessfaktorer for et effektivt HACCP-system:
Veien mot bedre resultater og tryggere mat starter med kunnskap. Men det vi vet, tilsvarer ikke alltid det vi gjør. Maten blir ikke tryggere før kunnskapen tas i bruk. Det handler om å endre adferd og resultater. Det vil si, det holder ikke bare å bygge struktur, det handler også mye om å bygge en trygg mat kultur. HACCP-systemet bør være enkelt og brukervennlig for at alle i virksomheten skal kunne forstå og bruke systemet i praksis. Uten god praksis vil man vanskelig lykkes.

Skal man bygge kultur, er kunnskap nøkkelen til suksess. Både ledere og andre ansatte trenger å ha en grunnleggende og felles forståelse, i tillegg til å forstå egen rolle og ansvar for nettopp og kunne samarbeide og gå i takt. Det er imidlertid ingen «silver bullet» for kunnskap, men gjennom nettkurset gjør vi det enklere og billigere å gjennomføre opplæringen. I tillegg er det mer gøy når man får med seg flere på laget.

Agenda:
Teori og øvelser relatert til følgende tema:
• Systematisering av trygg mat arbeidet
• Grunnforutsetninger
• Næringsmiddelfarer
• HACCP-metodikken trinn for trinn

Mål:
HACCP er et tema som må modnes, og som krever god teoretisk grunnlag, før man kan begynne med det praktiske arbeidet. Dette kurset er en starthjelp for å bli kjent med HACCP-metodikken.

Etter endt kurs vil deltagere:
• Forstå hva som menes med begrepet grunnforutsetninger og viktigheten av disse
• Ha økt forståelse for hvordan forbedre grunnforutsetningene på egen virksomhet
• Forstå hva som menes med begrepet næringsmiddelfarer
• Få økt bevissthet og kjennskap til næringsmiddelfarene på egen virksomhet
• Bli kjent med HACCP-metodikken og de 7 HACCP-prinsippene
• Få økt bevissthet og kjennskap til viktige og kritiske styringstiltak på egen virksomhet

Målgruppe for kurset:
Innføringskurset er generelt og passer for alle virksomheter i matbransjen.
Kurset er meget godt egnet for:
• Personell som ikke er kjernemedlemmer i HACCP-teamet (kjernemedlemmer trenger utvidet opplæring i HACCP)
• Personell i mindre virksomheter og ansatte som trenger oversikt over HACCP
• Personell som ønsker / har behov for oppfriskning
• Oppfriskning har nå blitt et krav i de fleste anerkjente standarder for mattrygghet

Eksamen / sertifisering:
Kursbevis og tilbud om HACCP-eksamen. AIle som fullfører kurset (deltar på begge moduler) får kursbevis. I tillegg tilbyr vi også Aquatiq sin egen HACCP-eksamen. Dette er et ekstra (frivillig) tilbud til våre kursdeltagere for å verifisere egen læring. Eksamensavgift kr 1000,-