Fagdag om traumesensitiv omsorg - webinar



Kursarrangør: Fagfokus AS
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 5 timer

Vi tilbyr fagdag om traumesensitiv omsorg som webinar. De senere årene har traumebevisst forståelse fått betydelig oppmerksomhet. I dette webinaret vil Ole Greger Lillevik se nærmere på traumebegrepet og traumesensitiv omsorg som rammeverk.

Program:
kl 09:00 - 14:00 Fagdag om traumesensitiv omsorg:
De senere årene har traumebevisst forståelse fått betydelig oppmerksomhet. Perspektivet inneholder en tydelig verdiforankring (Kids do well if they can), og det finner gjenklang hos mange (Rosten, 2020). I dette webinaret vil Ole Greger Lillevik se nærmere på traumebegrepet og traumesensitiv omsorg som rammeverk. Traumeerfaring og traumatisk stress henger sterkt sammen, og det er derfor naturlig også å se på stress som fenomen.

Avmakt er også et sentralt begrep i når det gjelder traumer og stress, og man kan derfor vel så gjerne snakke om stressbevisst eller avmaktsbevisst omsorg. Det har oppstått en del misforståelser rundt hva traumesensitiv omsorg er og ikke er, og noen har forholdt seg til dette som en selvstendig metode. Dette er ikke riktig, og Lillevik vil avklare hva som ligger i traumesensitiv omsorg som rammeverk.

Sentrale temaer som blir belyst er:
• Traumeforståelse
• Reguleringsvansker og reguleringsstøtte
• Traumatisk stress og toleransevinduet
• Arbeid med barn og unge med reguleringsvansker

Kursholder: Ole Greger Lillevik

Ole Greger Lillevik er forfatter og dosent ved Norges arktiske universitet UiT Narvik. Han har bakgrunn som psykiatrisk sykepleier, og har arbeidet med forskning og undervisning siden 2001. I 2009 ble han tilsatt ved Regionalt ressurssenter om vold, traumatisk stress og selvmordsforebygging ved Universitetssykehuset i Nord-Norge. Han er blant annet ansvarlig for videreutdanning i krisehåndtering og traumebehandling.

Lillevik har vært en sentral bidragsyter i bøker som Miljøterapeutisk arbeid i møte med vold og aggresjon (Gyldendal Akademisk), Tiltak mot vold og aggresjon i skolen (PedLex), Vold mot barn (Gyldendal) og Vold i nære relasjoner (Gyldendal Akademisk). Han er en mye brukt foredragsholder og har holdt en rekke kurs i temaområdet over hele landet.

Målgruppe for kurset:
En praktisk fagdag for alle som arbeider med traumebasert tilnærming