Engelskkurs i New York, USA



Sted: New York
          Utlandet, USA
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Ta kontakt for mer informasjon

Vi tilbyr engelskkurs i New York. Vi representerer en skole i New York som skiller seg fra mange andre. Kaplan International Colleges har sin egen skole i 63. etg. i Empire State Building med fantastisk utsikt utover New York fra klasserommene.

Velkommen til New York - " The Big Apple" byen som aldri sover:
New York er akkurat som på film. Gule drosjer som haster avsted, sirener som uler, amerikanske flagg overalt, pølseselgere på nesten hvert eneste gatehjørne og steam som kommer opp fra rister på fortauene. New York er en multikulturell smeltedigel hvor du finner ut at spansk snakkes like mye som engelsk, og hvor den beste handlegaten Fifth Avenue, Queens og Brooklyn bare skiller en kort reise med "the A Train".

New York er USA´s kulturelle og finansielle sentrum og en by med en sann storbypuls, mange museer, restauranter og verdensberømte severdigheter. Manhattan er bydelen alle lokkes til og her finner du Central Park, Fifth Avenue, Empire State Building, Broadway, Times Square, United Nations, SoHo, Chinatown, Little Italy og språkskolene våre.


New York består av fem bydeler: Manhattan, Brooklyn, Queens, Staten Island, og Bronx, og de er hjem for mer enn 8 mill fra alle verdens hjørner. Flesteparten av New Yorkerene bor i de ytre bydelene og pendler inn til Manhattan med toget fra Brooklyn, Queens og Bronx. Her er det mange brune mursteinshus og leilighetsbygninger.

Staten Island er den minst bosatte bydelen med frodige grønne trekledde gater med familiehus og byhus, mens Manhattan stort sett har høye leilighetsbygninger og brunsteinshus flettet inn i mellom de mange hundre skyskraperne. Men New York er mer enn bare skyskrapere, travle fortau og tutende biler. East og West Village har overraskende lave bygninger, mens Chinatown, Little Italy og SoHo er tettvevde samfunn hvor du finner mange av de beste restaurantene i byen.

Det er ikke så lett å gå til fots til alle severdighetene byen har å tilby, men det finnes steder som Times Square og Central Park som ligger innen lett gåavstand til hverandre, og fra South Ferry Terminal går gratis fergen til Staten Island. Herfra kan du også gå til turbåtene som tar deg med til Frihetsgudinnen og Ellis Island, først etter en sikkerhetsjekk som på flyplassen.

Den beste måten å komme seg opp og ned på Manhattan er med Subway´en, men buss er gjerne den beste løsningen for å krysse Manhattan. Det er drosjer "Yellow Cabs" overalt, og de er alle under lovpålagt kontroll. Drosjene er greie, men det blir fort dyrt å bruke, og de skal helst ha 20% i driks. Avhengig av hvor lenge du skal bli i byen lønner det seg gjerne å kjøpe et dags,- ukes eller metro månedskort som dekker både subway og buss i hele New York.

Med hensyn til været, så kan det være litt kaldt om vinteren fra november til januar med temp ned mot 2 - 3 grader. Men, etter mars mnd stiger den raskt fra 12 opp mot 25 i mai til september. Om høsten viser New York seg frem i all sin prakt med flotte farger, noe du vil legge godt merke til i Central Park.

Det er 3 flyplasser i New York. JFK Airprt i Queens, La Guardia også i Queens og Newark i nord New Jersey. Alle 3 har tog og buss forbindelse inn til sentrum Manhattan hvor det også er to togstasjoner. Grand Central og Pennsylvania Station (Penn Station). Dersom du kommer til sentrum med buss, vil du komme til Port Authority midt på Manhattan ved Eight Avenue og 40th Street.

Språkskolen:
Språkskolen ligger flott til i 63. etg i Empire State Building på 5th Avenue. De har 14 lyse klasserom, og de fleste har vindu med utsikt utover New York. Skolen holder et høyt akademisk nivå, og den er godkjendt av ACCET. Mange engelskkurs, TOEFL eksamenskurs, forretningsengelsk og semesterkurs. Innkvartering i familie eller studentresidens. Maks 14 studenter i klassen, men gjennomsnitt ca 10. Du blir tatt godt hånd om og får personlig oppfølging hele veien.

Målgruppe for kurset:
Alle som ønsker engelskkurs i New York