Emosjonell kompetanse i arbeidslivet: forstå følelser - digitalt



Kursarrangør: Videocation
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Undervisningstid: Start når du selv vil
Varighet: 1 1/2 time
Pris: fra 375

Vi tilbyr digitalt kurs om emosjonell kompetanse i arbeidslivet: hvordan forstå følelser. Følelser er drivstoff og spiller en viktig rolle for produktivitet og effektivitet på en arbeidsplass.



Innhold:
Kurset har som mål å øke din emosjonelle kompetanse - altså din evne til å kunne forstå og håndtere følelser i deg selv og andre. Gjennom kurset vil du få presis og klargjørende informasjon om hva følelser er, hva som skjer i et menneske når de føler på noe, hvilke følelser som typisk spiller seg ut i arbeidslivet og hvordan de kan komme til uttrykk. Kurset tar for seg både positive tilstander (motivasjon, inspirasjon, glede, interesse, stolthet og engasjement), samt mer negative tilstander (frykt, lav selvfølelse, bitterhet, sinne, raseri, konflikt, frustrasjon og sorg).

Et sentralt mål er å øke din evne til å kunne gjenkjenne og forstå hva som foregår i deg selv og andre, og ha et bevisst forhold til hva dette innebærer slik at du kan nyttiggjøre deg av informasjonen og være i stand til å ta i bruk empatiske intervensjoner på en genuin og effektiv måte. Dette kurset legger grunnlaget for å få best mulig utbytte av kurset Emosjonell kompetanse i arbeidslivet 2: Hvordan møte og håndtere følelser på en god måte?

Hva du vil lære:
• Emosjonell kompetanse
• Følelsene som et signalsystem
• Sentrale emosjonelle prosesser i arbeidslivet
• Når følelser blir vanskelige

Leksjoner:
1. Introduksjon til kurset
2. Hvorfor ha emosjonell kompetanse
3. Følelsene som et signalsystem
4. Hva består følelser av
5. Ulike emosjonelle stiler
6. Glede
7. Interesse / iver
8. Tristhet
9. Frykt

10. Sinne
11. Skyld
12. Skam
13. Avsky og forakt
14. Når følelser blir vanskelige
15. Primær- og sekundærfølelser
16. Instrumentelle følelser
17. Når gamle følelser plager oss i nåtid
18. Oppsummering

Kursekspert: Aksel Inge Sinding

Aksel Inge Sinding er psykolog ved Institutt for psykologisk rådgivning i Oslo. Han er spesialisert innen emosjonsfokusert terapi (EFT) og emosjonsfokusert ferdighetstrening (EFST). Ved siden av sitt kliniske virke som psykolog driver Sinding mye fagformidling gjennom foredrag, kurs og veiledning om følelser og følelseshåndtering for foreldre, helsepersonell og i arbeidslivet.

Han har blant annet forelest for Teknas lederutviklingsprogram GILA, Folkehelseinstituttet, Solstrand-programmet, NTNU, Forskerforbundet, UiT, Mattilsynet, AHUS, Human-Etisk Forbund, ECONA og NOVA. Han har gitt ut boken “Klok på følelser”, står bak siden følelseskompasset.no, jobber jevnlig med NRK og Aftenposten, og skriver for psykologiske tidsskrift.

Målgruppe for kurset:
Alle som ønsker digital kurs om emosjonell kompetanse i arbeidslivet: hvordan forstå følelser

Språk:
• Kurset holdes på norsk

Eksamen / sertifisering:
Kursbevis