Brennevin sommelier - nettkursKursarrangør: Beverage Academy
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 4 måneder med 3 samlinger
Pris: 24.900

Vi tilbyr bartender / brennevinsutdanning som nettkurs med samlinger. Gjennom undervisning via web-TV med interaktive oppgaver, og 3 samlinger à 2 dager ved Beverage Academy, oppøves din forståelse og dine sensoriske ferdigheter innen brennevinsfaget.

Undervisningen fokuserer på kunnskap om produksjon av de ulike typene brennevin, som sammen med smakingen vil gi deg forståelse for særpreget ved hvert enkelt brennevin. Utdanningens innhold er utarbeidet i samarbeid med noen av de mest fremgangsrike brennevinseksperter i Norge.

Utdanningen gir grundig kompetanse i følgende temaer:
• Destillasjon
• Fat-typer og fatbruk
• Vodka: Flere produsentland og stiler er representert med hovedvekt på Polen og Russland
• Whisk(e)y og bourbon: Irsk, skotsk, amerikansk, japansk, nordisk mm.
• Druebrennevin: Cognac, Armagnac, brandyer fra flere land og marc/grappa
• Fruktbrennevin: Eple/pære (herunder Calvados), slivovitz, samt et utvalg øvrig fruktbrennevin
• Rom: Mange produsentland og stiler er representert, med hovedvekt på Karibien og Mellomamerika
• Gin og genever: Mange produsentland og stiler er representert med hovedvekt på Nederland og England
• Tequila & mezcal
• Sake: Flere produsentland med hovedvekt på Japan
• Akevitt: Flere produsentland og stiler er representert med hovedvekt på Norge
• Vermut og likører: Et bredt utvalg av vermut, bitters/urtelikører, frukt-, kjerne- og emulsjonslikører
• Alkoholloven

Praktisk trening:
Våre samlinger vil innebære masse praktisk arbeid. Dette gir deg relevant servicetrening i baren, med behandling av gjester i et trygt miljø. Vi arbeider for å ta service til et nytt nivå, gjennom tydelige tilbakemeldinger og gjesters vurdering.

Sensorisk trening:
Smaking og evaluering av produkter vil være en vesentlig del av undervisningen. Her utvikles en god kjennskap til produktene, som vil gi deg en faglig trygghet bak baren og i salg.

Undervisning på nett:
Du starter på den nettbaserte undervisningen 3 uker før første samling. Undervisningen foregår som forelesninger via web-tv med interaktive øvingsoppgaver i bakkant av hver forelesning. Dermed kan du tilpasse studiene til din egen timeplan, og repetere forelesningene etter behov.

Etablerer- og skjenkeprøve:
Du vil i løpet av utdanningen få undervist det som trengs for å bestå de offentlige prøvene, slik at du kan ha innehaver- og lederroller på skjenkesteder.


Hovedlærere: Steinar Jensen og Johan Bergström

Vår bartenderlærer Steinar Jensen har arbeidet med brennevin og bartending hele sin karriere, som world ambassador for Bacardi og kursforeleser i Diageo-konsernet, som barsjef og bartender for Norges mest kjente barer og nattklubber, i kjeder og ved events. Steinar er en fremstående personlighet i det norske bartendermiljøet, og har figurert mye i media, i alt fra fagartikler til realityserier om bartenderyrket.

Vår bartenderlærer Johan Bergström har bred erfaring innenfor bartenderyrket, fra flere ulike barkonsepter, bar management og konseptutvikling. De senere årene har han viet mye av sin tid til foredrag og utdanning av nye bartendere. Han har vunnet en rekke priser, blant annet ved å lage landets beste akevittbaserte drink, og ikke minst som Skandinavias og Europas beste bartender.

Målgruppe for kurset:
Alle som ønsker bartender / brennevinsutdanning

Forkunnskaper:
• Ingen krav til forkunnskaper

Eksamen/sertifisering:
Studentene gjennomgår en teoretisk, sensorisk og praktisk eksamen siste dag av samling 4. Bestått utdanning forutsetter bestått på alle 3 prøvene. Karakterskalaen som benyttes er som for fagprøver: Ikke bestått - Bestått - Bestått Meget Godt. Bestått eksamen gir deg medlemskap i Norsk Bartenderforening.