Biodanza - lærerutdanning



Sted: inng. på siden av bygget, krysset Grunerstubben og Steenstrupsgate. Bak kirka ved Birkelunden.
          Oslo, Grunerløkka
Kursadresse: Fossveien 24, Oslo (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid: Estimert oppstart av nytt kull er høst 2023 eller vinter 2024, ta kontakt for mer informasjon
Pris: Ta kontakt for informasjo
Neste kurs: 18.05.2024 | Vis alle kursdatoer

Vi tilbyr lærerutdanning i Biodanza. Dersom du er interessert i å state anbefaler vi at du allerede nå begynner i ukesgruppe og enkelte workshops. Dette gir deg en god base å starte med.

Innhold:
Skolen har først og fremst til hensikt å utdanne dyktige biodanza-lærere. Men skolen er også et sted for menneskelig helse, vekst og integrasjon, og du blir del av et fellesskap for egen utvikling, sammen med andre. I løpet av de to første årene får vi egenerfaring av systemet, parallelt med at de teoretiske retningene som ligger til grunn for Biodanza blir belyst. I siste fase av opplegget har treningen som hensikt å lære bort selve ”håndverket”. Hvordan lage en klasse? Hvordan velge musikk? Hva er forskjell på begynnerklasser og videregående klasser?

Hvordan er undervisningen lagt opp?
Rolando Toro System School of Biodanza -Norge vil følge det godkjente opplegget som brukes av 150 skoler rundt om i verden. Du binder deg ikke opp til å gjøre alt, og du betaler bare for det du
er med på!
Opplegget består av:
• 28 obligatoriske helge-samlinger: 21 med noe teori og mest vivencia og 7 med metodetrening (opplæring i selve metoden). Dette er de siste helgene (kvalifikasjoner kreves for å kunne delta.)
• Inntil 3 obligatoriske seminarer/helger (om relevant teori som grenser opp mot Biodanza eller andre temaer som er relevante for gruppens prosess)
• 8 obligatoriske supervisjonklasser (Du leder en biodanza-gruppe med veileder som observatør. Disse må bestås!) Du må selv arrangere disse klassene og de må helst gå over tid i en gruppe. Og du må få tillatelse av lærer til å kunne starte denne prosessen.
• 2 a4-sider sammendrag etter hver skolehelg: En side der du svarer på noen spørsmål rundt teori og en side der du setter ord på din egen opplevelse i løpet av hver skolehelg.
• 1 Skriftlig oppgave om selvvalgt, godkjent tema (etter fullført trening). Denne skal også inneholde et sammendrag av den viktigste teorien.
• 1 avsluttende presentasjon

I tillegg er det krav om deltagelse i ukentlig gruppe! (les mer om dette lengre ut i dokumentet) Vi anbefaler også at alle deltar på minimum et Minotauros prosjekt og/ eller dybdeprosessen The heart of the Transformation. Dette er to intense workshops der vi jobber med å møte vår egen angst og våre dypeste sår.
De første to årene av utdannelsen er ikke en akademisk prosess (som du kanskje er vant til), men en opplevelsebasert prosess. Dette betyr at syklusen på 28 helger er delt opp i 2 deler:
• Del 1 for personlig utvikling og relevant teori
• Del 2 for opplæring i Biodanzametoden og håndverk.
Helgene består av 8-10 timer (inkl matpause) både lørdag og søndag, og fordeles over ca 3 år (minimum 8 helger pr år, maksimum 10 helger pr år). For noen av helgene vil vi også bruke fredag kveld. Dette vil bli annonsert i god tid! Vær oppmerksom på at lengden på dagene kan bli justert etter hvert! De tre tilleggs-seminarene og dybdeprosessene arrangeres innimellom basishelgene. Ca 2 ganger pr kalenderår arrangeres helgen et sted hvor vi overnatter sammen. All teori du lærer integreres med ”vivencielle” opplevelser slik at du vil ha egenerfaring med alt du lærer. Du vil få utdelt egne teorihefter for samtlige av de 28 obligatoriske helgene. Disse er på engelsk. Noen får du elektronisk og andre får du i trykket papirutgave.

Den komplette listen over basistemaene for de 28 helgene er som følger:
Del 1 Personlig utvikling:
1. Definition and Theoretical Model of Biodanza
2. Vital Unconscious and Biocentric Principle
3. TheVivencia
4. Biological basis of Biodanza
5. Physiological Aspects of Biodanza
6. Psychological Aspects of Biodanza
7. Mythological and Philosophical predecessors of Biodanza
8. Identity and Integration
9. Trance and Regression
10. Contact and Caresses
11. The Human Movement
12. Vitality
13. Sexuality
14. Creativity
15. Affectivity
16. Transcendence
17. Mechanisms of Action in Biodanza
18. Applications and Extensions of Biodanza
19.Biodanza, Ars Magna
20. Biodanza and Social Action
21. The Music in Biodanza

Del 2 Opplæring i Biodanzametode og håndverk:
22. Methodology I ( Musical semantics)
23. Methodology II ( The Biodanza session)
24. Methodology III ( The Biodanza session – continued)
25. Methodology IV ( Biodanza weekly course and workshops)
26. Methodology V (The Biodanza group)
27. Methodology VI (Evaluation criterion of the development in Biodanza)
28. Methodology VII (In depth study of the Official List of exercises, presentations and music)

Vis flere tilsvarende kurs: