Artikler om Indisk mat

PRESSEMELDING NOVEMBER 2011 FRA MASALAMAGIC AS NIRUS INDISKE CHUTNEY
BOLLYWOOD FAVORITT I dag presenterer jeg atter en meget velsmakende rett fra mine Indiareiser. Hva er chicken kohlapuri da, tenker du sikkert. Jeg hadde ikke hørt så mye om denne retten før et par år siden, fordi det er en rett med opprinnelse fra stedet Kohlapur (ca. 400 km sør for Mumbai). Det er visstnok en stor favoritt blant Bollywood stjerner og en sterk rett for en norsk gane. Dersom du ikk...
Tiramisu er ikke noen indisk dessert, det er ingen tvil om det. Den er italiensk og lages normalt med egg, mascarponeost, kakao, espresso og sukker. Mango derimot er typisk indisk. Navnet betyr visstnok «trekk meg opp», noe som skal ha sammenheng med den oppkvikkende effekten koffein og sukker kan ha.
Indisk mat har mange oppskrifter som er naturlig allergivennlige og vegetar. En typisk lunsj/frokost er glutenfrie matpannekaker. Tenkte jeg skulle dele en enkel egg-, gluten- og melkefri oppskrift på disse matpannekakene. Denne passer supert som både helgefrokost, lunsj, middag eller i matpakken. Du kan til og med fylle de og bruke som wrap! Den sunne og magiske ingrediensen som gjør pannekakene ...
Ville bare stikke innom og tipse dere om denne superenkle og gode desserten. Ikke minst er den relativt sunn, sammenlignet med kaker og annen bakst. Nå som julen nærmer seg og det er mange middager, fester og julebord kan dette være godt å servere.
Basmati ris er en den beste indiske risen som finnes, og den er ekstra langkornet. Advarsel: Har du smakt den en gang, blir du hektet! I India brukes ikke ris som erstatning for poteter, poteter blir sett på som en grønnsak og man spiser gjerne ris og poteter sammen. Risen serveres gjerne på fat og skal ikke være kleberig, men luftig og langkornet.
Tikka masala er en rett som ikke kan lages på 1-2-3 såfremt man ikke jukser litt, ikke misforstå. Med juks menes her at alle krydderne er målt opp og knust til en «pesto» med olje slik at det bare er å varme opp sammen med kylling, fisk, panir eller grønnsaker og tilsette fløte og rømme. Er det en hverdag kan du bruke vann isteden for fløte, men det er små mengder som fremmer smakene på en veldig ...
Jeg er veldig glad i mat og liker å spise allsidig, oppleve nye smaker og utfordre smaksløkene. Her er en kombinasjon av overnevnte, det ble supergodt og mettende! Du kan bruke vanlig sammalt mel eller byggmel, men jeg har brukt grovt glutenfritt mel for min datter. Jeg liker å gjøre alt på en gang dersom jeg først lager mat, men det er mulig å lage deigen i forkant og steke de senere. De kan også...
Sushi i India er for så vidt et nytt fenomen og spådommene var mørke da de første japanske restaurantene fant veien til Mumbai. Indisk mat er godt kokt og rå fisk frister ikke i indisk klima. Det sies i artikler på nett at sushi er stor hit i India, men jeg har verken blitt servert eller sett noen i min krets spise rå fisk i India. På min neste Indiatur i februar skal jeg jammen observere det nærm...
I Punjab sier vi egentlig papad (med hard l til slutt som i Ola), papadam er et sør-Indisk ord. De kan lages på forskjellige måter og med forskjellige typer ingredienser, både av rismel, linsemel, hvetemel og potetmel.
Dette er ikke en tradisjonell indisk oppskrift. Jeg har rett og slett brukt jentene som prøvekaniner for å se om det kan være noe i å ha mer krydder i en fiskesuppe. Som det meste, ble dette godt i mottatt og mor er fornøyd!
Denne kan trygt kalles protein raita, da spiret mung er en proteinbombe. Melkeprodukter er også gode proteinkilder, så bedre kan det vel nesten ikke bli? Smaken er også veldig spennende, men den må planlegges litt dersom du vil lage den fra bunnen av selv.