Noen butikker har også ferdig spirete bønner for deg som har dårlig tid, men jeg holder meg til selvgjort er velgjort
Når du har spiret bønner kan de stå 3-5 dager i kjøleskapet, bruk de forøvrig i salat, gryter og supper. Husk at de er mest næringsrike dersom de spises uten noe mer koking. Når jeg lager spirede bønner, er det viktig for meg at det er god smak. Det vil si at det er godt krydret ellers blir de kjedelige, synes jeg. Når jeg spiser en papadam sammen med denne, blir det en sunn, næringsrik og mettende vegetar lunsj. For de som skal ha det melkefritt, kan jeg anbefale soya yoghurt tilsatt 2-3 ss sitron saft. Prøv den!
RAITA MED SPIRET MUNG // SPROUTED LENTIL RAITA
4 dl kefir
100 g spirede mungbønner
¾ ts salt
½ ts tørket mynte
½ ts malt pepper
1 frisk chili i tynne ringer
2 ss frisk koriander
Fremgangsmåte:
Bland alt i en bolle og det er spiseklart med en gang.
Serveringstips:
Som dip til all slags grillmat, tapas og som raita til indisk mat.
God fornøyelse!