Glutenfrie matpannekaker - Oppskrift

Glutenfrie matpannekaker - Oppskrift
Niru Kumra | Masalamagic AS, 08.03.2018

Indisk mat har mange oppskrifter som er naturlig allergivennlige og vegetar. En typisk lunsj/frokost er glutenfrie matpannekaker. Tenkte jeg skulle dele en enkel egg-, gluten- og melkefri oppskrift på disse matpannekakene. Denne passer supert som både helgefrokost, lunsj, middag eller i matpakken. Du kan til og med fylle de og bruke som wrap! Den sunne og magiske ingrediensen som gjør pannekakene glutenfrie er kikertmel.



GLUTENFRIE MATPANNEKAKER (Ca 10 stk)
200 gr kikertemel

1 ts salt

1 ts timianfrø

1/2 ts chilipulver

3 dl vann

4 ss finstrimlet koriander

Litt olje til steking


Slik ser kikertemelet ut. Du kan få tak i det på Meny, Jacobs, utvalgte Kiwi og Joker (Oslo). Hvis det ikke er å finne i din butikk, er det bare å ta kontakt med en som jobber der, slik at de kan ta det inn til deg/dere :) Produktet er også tilgjengelig i min nettbutikk.

Fremgangsmåte:
Sikt kikertemel og bland sammen med salt og krydder til en jevn klumpfri røre. La røren svelle 15 min.

Varm en stekepanne, pensle med olje. Hell i røre og lag en pannekake. Snu pannekaken og stek på andre siden.

Serveres med Nirus smakfulle chutneyer og for eksempel mangoshake.

Håper det smaker! Om du ønsker, kan du drysse på litt rødløk og tomater i små terninger før du snur pannekaken.