Lizas Småbruk

Lizas småbruk er vårt hjem. Men også et spennende og annerledes kurssted. Vi som bor her, driver et lite, nær selvforsynt, gårdsbruk i det daglige. I veksthuset trives druer og tomater. I grønnsakshagen gror grønnkål og poteter. Og frukthagen gir oss epler, pærer, plommer og deilige bær. På de omkringliggende beitene og i skogen går høner og gjess sammen med noen villsau. Ofte spankulerer også noen kalkuner fritt omkring.

Vårt kurskonsept “Fra jord til bord” er veldig populært. Her lærer vi andre å foredle egenproduserte eller kortreiste råvarer til de herligste produkter eller matretter. På kursdagene er det et yrende, pulserende liv på tunet. Har du lyst, må du gjerne bli en del av det. Vi organiserer kurs hver uke, året rundt.


 |  1 2   |  Neste side >>

Brødbakst - surdeig og spelt med LevLandlig

Bladet Levlandlig har inngått et samarbeid med Lizas Småbruk, og i samarbeid tilbyr vi dette kurset i brødbakst med surdeig og spelt. Baker du av og til et brød, men ønsker du å lære mer om hvordan å bake gode brød med andre typer mel (spelt, emmer, rug osv)?

Sted Dato Varighet Pris
Jevnaker Jevnaker 15.11.2019 (+1) 1 dag15.11.2019 (+1) 1.950 kr  

Fermentering - surkål, kefir, surdeigsbrød, eplesider

Mye av maten vår er fermentert. Brød, melk, sjokolade, vin, spekepølser, surkål, yoghurt, ost, sylteagurk er bare noen forebilder av ting som (ofte) er fermentert.

Sted Dato Varighet Pris
Jevnaker Jevnaker 24.01.2020 (+1) 1 dag24.01.2020 (+1) 1.950 kr  

Hønsehold for amatører og nybegynnere

Vi tilbyr kurs i hønsehold for amatører og nybegynnere. Hva spiser høner (ikke)? Hvorfor legger høner egg året rundt når ingen andre fugl gjør det? Skal jeg eller skal jeg ikke ha lys i hønsehuset om vinteren?

Sted Dato Varighet Pris
Jevnaker Jevnaker 1 dag 1.800 kr  

Kjøkkenhagen

På denne workshoppen skal vi lære om hvordan å anlegge en kjøkkenhage. Vi starter med jordens sammensetning og hvordan å berike jorda over tid. Så snakker vi om alle mulige grønnsaker og frukt som kan / vil trives i Norge og hos deg.

Sted Dato Varighet Pris
Jevnaker Jevnaker 06.03.2020 (+1) 1 dag06.03.2020 (+1) 1.800 kr  

Kurs om hønsehold og hønseslakt

Vi tilbyr kurs om hønsehold og hønseslakt. Hva spiser høner (ikke)? Hvorfor legger høner egg året rundt når ingen andre fugl gjør det? Skal jeg eller skal jeg ikke ha lys i hønsehuset om vinteren? Det finnes mange ting man lurer på når man starter med høner.

Sted Dato Varighet Pris
Jevnaker Jevnaker 08.11.2019 1 dag08.11.2019 1.950 kr  

Kurs om partering av lam og andre større dyr

Lurer du på hvor lammekotelettene sitter på lammekroppen? Skulle du gjerne lære å ta ut låret uten å skjære unødvendig i kjøttet? Hvilket kjøtt lager man pølser av, hva er godt som stek og hvordan lage pinnekjøtt, skinke og bacon? Vi tilbyr kurs om partering av lam og andre større dyr.

Sted Dato Varighet Pris
Jevnaker Jevnaker 01.11.2019 1 dag01.11.2019 2.300 kr  

Kurs om slakt av lam og andre større dyr

Vi tilbyr kurs om slakt av lam og andre større dyr. Hvert år er vi utrolig spente over å kunne tilby dette kurset! Sammen med vår reisende gårdsslakter skal du lære på dette kurset hvordan å avlive og slakte lam og andre større dyr selv.

Sted Dato Varighet Pris
Jevnaker Jevnaker 25.10.2019 1 dag25.10.2019 2.500 kr  

Pølselaging

Vi tilbyr kurs i pølselaging. På dette kurset lager vi 4 forskjellige typer pølser. Vi vil lære om hva slags kjøtt man kan bruke, hva slags tilleggsingredienser man kan bruke og hvilke typer pølseskinn som finnes. Vi vil lage forskjellige typer pølser og selvfølgelig skal vi smake på resultatene.

Sted Dato Varighet Pris
Jevnaker Jevnaker 31.01.2020 (+1) 1 dag31.01.2020 (+1) 1.950 kr  
 |  1 2   |  Neste side >>