Kurs i bunadtilvirkerfaget i Ullensaker

Bunadtilvirkeren tegner, kutter, broderer og monterer bunader og folkedrakter. I tillegg er arbeidsoppgavene å sy om, restaure og reparere bunader og folkedrakter. Bunadtilvirkeren syr etter mål og må ha gode kunnskaper om ulike sømteknikker, materialene som brukes, drakthistorie, brodering, masketeknikker og veving. Det er derfor viktig at bunadtilvirkeren arbeider nøyaktig og har sans for form og farge.

Bunadmontering

Dette er det tradisjonelle kurset for deg som ønsker å montere bunad. Alle bunader, dame- og herre kan monteres, eller tilpasses. Du må ha bunadsstoff/ferdigbrodert stoff til første kurskveld.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Ullensaker Ullensaker 15 ganger 3.000 /3.800 kr

Bunadsbrodering

Vi tilbyr kurs i bunadsbrodering. På dette kurset lærer du å brodere Romeriksbunaden eller andre bunader. Du må ha med påtegnet bunadstoff og tråd til første kursdag. Kurset er annenhver mandag.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Ullensaker Ullensaker 7 ganger 2.000 / 2.800 kr

Hosebånd og bunadstrømper Havskum

Vi tilbyr kurs å lage hosebånd og bunadstrømper Havskum. Du kan lære å flette hosebånd til bunad. Eller kanskje du vil lage et hattebånd eller en nøkkelholder? I tillegg kan du lære å strikke bunadstrømper i Havskum(til Romeriksbunaden) Du vil få oppskrift på herre- eller damestrømper.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Ullensaker Ullensaker 2 ganger 500 / 800 kr