Workshop i Venezia - litteratur, skriving, slow artKursarrangør: Kristin Flood
Sted: Venezia
          Utlandet, Italia
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 7 dager

Vi tilbyr workshop i Venezia - litteratur, skriving, slow art. Skriv deg innover, inspirert av verdens vakreste by. Bli med på en 6 dagers kulturell skriveworkshop. En erfaring for livet!

Innhold:
I dette kurset kombinerer de kunst, historie, litteratur og skriving og inviterer deg til å være med på noe helt enestående: å bli kjent med et sted som ikke ligner noe annet sted på denne kloden, samtidig som du hver dag gjør noe du elsker - skrive og lære om litteratur sammen med andre som gløder for det samme! Hver morgen møtes vi i storsalen i et fantastisk palazzo. Den sentrale salen er for anledningen omgjort til skrivesal med stoler og bord. Her foregår undervisningen fra kl 09:00 til 13:00.

’Litteratur, skriving og mindfulness’ er tittelen på workshop’en: Med sine kurs fra 2002 i og utenfor Norge har Kristin og Merle utviklet en metode der det å skrive seg innover i sitt eget indre landskap kombineres med det å skrive kreativt. Intensjonen er å forløse den kreative prosessen, bli fri fra den indre sabotasjen og finne fram til opplevelsen av skriveflyt, men også bli kjent med seg selv og gjennom skrivingen oppnå innsikt og selverkjennelse. I denne workshop modulen kombinerer Kristin Flood og Merle Levin sin metode med kunst, skjønnhet og litteratur. Det ukelange kurset forløser og inspirerer. Undervisningen foregår både på norsk og engelsk, alle øvelser foregår på norsk. Alle kan delta, uansett skriveerfaring.

Program:

Dag 1)
Vi anbefaler deltakerne å ankomme Marco Polo flyplassen i Venezia eller Treviso senest kl 1700. Fra flyplassen går det shuttlebuss til bussterminalen i Venezia, Piazzale Roma. Vi samles til middag kl 19:30 på en hyggelig restaurant i nærmiljøet. Ta med deg euro cash til shuttlebussen og vaporetto båten. Italia er et cash-land og bruken av betalingskort er begrenset. Kontant uttak er tidkrevende fordi minibankene i Venezia ikke ligger på hvert hjørne.

Dag 2)
kl 09:00 - 13:00, Kristin vil kort presentere Venezia og byens historie og gi deltakerne de viktigste opplysningene som er nødvendige å vite når man bor i en by som denne. Oppvarmings skriveøvelser.

Dag 3)
kl 09:00 - 13:00, Kristin og Merle vil sammen presentere ’Litterære Venezia’, en oversikt over de viktigste forfatterne som har jobbet eller bli inspirert av kanalbyen. Ulike skriveøvelser. Mindfulness og selvutforskningsøvelser.

Dag 4)
kl 09:00 - 13:00, Den indre kritikeren: Sabotøren. Effekten på skriveprosessen. Skriveøvelser.

Dag 5)
kl 09:00 - 13:00, Skriveøvelser. Mindfulness og selvutforskningsøvelser. Lær å se klassisk kunst med nye øyne. Besøk i en kirke og nærstudie av Tizians malerkunst.

Dag 6)
kl 09:00 - 13:00, Skriveøvelser. Oppsummering

Dag 7)
Hjemreise

Flyreisen:
Deltakerne organiserer sin egen tur-retur reise til Venezia. Flere flyselskaper flyr til Marco Polo, Venezias hovedflyplass, bl.a. Lufthansa, KLM, Berlin air, SAS og Norwegian.

Inkludert:
• 6 dagers workshop
• Velkomstdrink
• Museumsbesøk
• Filmvisning
• Tilbud om frivillige eventer (betales separat)
• Forslag til overnattingssteder (betales separat)
• Transport ikke inkludert


Målgruppe for kurset:
Alle som ønsker workshop i Venezia - litteratur, skriving, slow art


Kursmateriell:
Skriveutstyr - Det er helt ok at deltakerne tar med seg bærbar pc, men i undervisningen bruker vi ikke pc, eller Ipad, kun penn og papir. Ta med gode skrivesaker. Det er vakre papirutsalg i Venezia som selger fantastiske notatbøker i skinn og annet, penner, etc.

Uttalelser

Har funnet tilbake gleden ved å skrive. Fortsett med det flotte arbeidet dere gjør - kurset i Venezia har vært enormt inspirerende!
- Ida Helen T

Flott å kjenne susen av historien. Og herlig å oppleve å la pennen flyte og slik oppdage nye sider ved meg selv. Jeg kommer tilbake!
- Cecilie H.