West Coast Swing - helg



Kursarrangør: Kom og Dans Oslo
Sted: Sofienbergsenteret
          Oslo, Grünerløkka
Kursadresse: Helgesens gate 62, 0558 Oslo (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 1 helg
Pris: 425

Vi tilbyr dansekurs i West Coast Swing over 1 helg. West Coast Swing er en rolig, elastisk partnerdans som danses til Blues, Rhythm’n Blues og mer moderne låter. Dansen foregår på en linje (slot) hvor jenten føres fram og tilbake i ulike turer og kombinasjoner.

Litt om West Coast Swing:
Dansen gir store rom for improvisasjon og personlig stil. West Coast Swing oppsto i USA på vestkysten - først kalt ”Western Swing”, som en annen type swing enn Eastern swing /senere East Coast Swing. I 1958 åpnet Skippy Blair dansestudio i California, og west coast swing fant veien til swingmiljøet på 60 og 70 tallet. Siden har danseformen utviklet seg, fått sin konkurranseform og sin bruksform, og ”tatt verden” og danses i sine miljøer verden rundt.

Typiske trekk er at man danser på stedet, og på linje (mens paret i andre swingformer roterer både rundt seg selv og i rommet). Dansen har stegmønstre på 6 og 8 slag og et vell av morsomme turer. Det er en ”up-to-date” danseform som gjerne danses til populær listemusikk og slik har mulighet for tilpasning i forhold til tidens musikksmak. Det er en dans en må ”lære”, for det er ikke bare å følge føreren, følgeren må også vite hva hun kan gjøre.

Målgruppe for kurset:
Alle som vil lære å danse West Coast Swing

Kursmateriell:
Antrekk på kurs: Kom som du er - lette klær, ta gjerne med en ekstra t-skjorte for skift.
Sko på kurs: Litt glatt såle, unngå høye hæler.

Vis flere tilsvarende kurs: